Snake Plissken se vraća!

 

14012015_remake_bijeg_iz_new_yorka

Izgleda da će se ipak realizirati neka vrsta remakea/reboota Carpenterovog sf klasika Bijeg iz New Yorka. Put ka realizaciji za ovaj projekt je bio prilično trnovit. Prava su mijenjala ruke već nekoliko puta, i za sada nitko nije pronašao scenarij s kojim je bio zadovoljan iako je bilo angažirano nekoliko vrlo dobrih scenarista u pokušaju da se konačno nađe nešto dostojno originala.
Novosti su da je Fox pobjedio u nadmetanju za ovaj projekt i osigurao prava na njega, a The Picture Company (Alex Heineman i Andrew Rona) je preuzeo produkcijske obaveze. Ono što je podložno diskusiji je da li nam uopće tako nešto treba, jer remakeovi/rebootovi se baš i nisu pokazali kao dobar put za filmsku branšu, osim ako ne gledamo samo zaradu na kino blagajnama. Da, ljudi će pohrliti pogledati još jednom svoje omiljene svjetove i likove, a najčešće to završi razočaranjem jer teško je nadmašiti nešto što je već u prvoj rundi odrađeno fantastično. No, mi se na Inverziji volimo nadati ponekom iznenađenju, pa ćemo nadu gajiti sve do samoga kraja. Dobra stvar je ta da će John Carpenter biti vezan uz projekt, ali kao glavni producent i time će imati određenu slobodu nad kreativnim utjecajem na film.
Glavna pitanja su i dalje otvorena: tko će utjeloviti famozni lik Snakea Plisskena i da li netko uopće može uvjerljivo zamjeniti Kurta Russella. Još uvijek nije poznato ni tko će pisati scenarij za Fox, niti tko će sjediti u redateljskoj fotelji, a to su ipak najvažnije stvari, pa čekamo i dalje i naravno nadamo se najboljem.

U slučaju da ste propustili pogledati originalni film, prilažemo vam trailer i predlažemo da tu ‘pogrešku’ još večeras ispravite.

Check Also

Prvi teaser trailer za film The Toxic Avenger!

Legendary Entertainment objavio je prvi teaser trailer za superherojski film The Toxic Avenger. Riječ je …

Wish: novi trailer i poster za Disneyjev animirani film!

Walt Disney Animation Studios objavio je novi trailer i poster za nadolazeći animirani film Wish. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics