Službeno je, potvrđen je drugi filmski nastavak Dine!

Nako što je nova Dina u relativno kratko vremena uprihodovala na svjetskim blagajnama preko 220 milijuna dolara, i skupila skoro dva milijuna gledatelja na platformi HBO Max, konačno je stigla i službena potvrda drugog nastavka filma. Legendary i Warner Bros. su danas plasirali vijest na društvenim mrežama te su odmah otkrili da drugi dio Dine na velika platna stiže u listopada 2023. godine.

“Ovo je samo početak… Hvala onima koji su do sada iskusili [Dinu] i onima koji će to napraviti u danima i tjednima pred nama. Uzbuđeni smo što nastavljamo putovanje!” – Legendary.

“Upravo sam dobio vijest od Legendaryja da službeno nastavljamo s Dinom: Drugi dio. Moj san je bio adaptirati Dinu Franka Herberta i moram zahvaliti fanovima, glumcima i ekipi, Legendaryju i Warner Bros.-u što su podržali ovaj san. Ovo je samo početak.” – izjavio je redatelj Denis Villeneuve.

“Denis Villeneuve je osmislio film koji je i vizualno izvanredan i koji vas emocionalno uvlači u taj svijet, što dokazuje njegov globalni uspjeh kako kod kritike tako i na kino blagajnama. Oduševljeni smo što nastavljamo ovo putovanje s Denisom i njegovom glumačkom postavom i [ostalom] ekipom, te našim partnerima u Legendaryju, i jedva čekamo donijeti sljedeće poglavlje ove epske priče u kina u listopadu 2023.” – izjavio je Toby Emmerich, predsjednik Warner Bros. Pictures Group.

Zanimljiv je podatak da je Dina bez ukalkuliranih troškova marketinga koštala čak 165 milijuna dolara. Legendary je producirao film i uložio 80 posto budžeta, dok je Warner Bros. pokrio ostatak. Dina je do sada ostvarila 41 milijun dolara na američkom tržištu i 182 milijuna na ostalim tržištima, što je ukupno do sada 223 milijuna dolara.

Našu recenziju filma Dina možete pročitati ovdje.

Check Also

Netflixova serija The Witcher završava s 5. sezonom!

Pripremite se za velike vijesti s Kontinenta! Netflix je potvrdio da će njihova fantasy serija …

For All Mankind: Apple je obnovio seriju za 5. sezonu i najavio spin-off seriju

Apple TV Plus pametno je zaključio kako treba nastaviti dalje sa svojim hit SF serijalom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics