Šesti Fantastic najavljuje dio svog programa: Procjep, Vještica, Ponos i predrasude i zombiji, Dječak i zvijer

 

27052016_FZFF_post

Šesti put za redom očekuje vas deset dana (30. 06. – 09. 07. 2016.) Fantastic Zagreb film festivala, koji je za vas odabrao trenutno najbolje i najaktualnije žanrovske filmove.

Fantasticova ekipa će se ponovo pobrinuti da vam ne bude vruće dok uživate u projekcijama, jer kada prođete čuveni zagrebački Dežmanov prolaz temperatura pada za par stupnjeva. A kada napravite još nekoliko koraka i dođete do ljetne pozornice Tuškanac, glavne lokacije FZFF, dobre su šanse da će vam trebati i dugi rukavi.

Za kraj Festivala odabrana je sad već tradicionalna lokacija, sljemenska utvrda Medvedgrad, na kojoj će se 08. i 09. srpnja prikazati dva filma i organizirati već famozni tulum do zore. Prijevoz za “gore” je organiziran, piće se već hladi, kokice su spremne, i rezerviran je i najbolji pogled na Grad. To je naravno samo dio onoga što vas čeka na Medvedgradu, ostalo je za sada još iznenađenje…

S obzirom da je već pala najava za prikazivanje najboljih i najaktualnijih žanrovskih filmova, vrijeme je da se i otkrije i pokoji naslov.

THE RIFT / PROCJEP
Atraktivan znanstveno fantastični film nastao u srpsko-slovensko-južnokorejskoj koprodukciji na engleskom jeziku. Film je pravi primjer kako se i na ovim prostorima može napraviti punokrvni SF odličnih efekata, intrigantne priče i s međunarodnom glumačkom ekipom. Misteriozne priče s apokaliptičnom pozadinom film nas vodi u paralelni svemir koji krije tajnu koja može izmjeniti budućnost čovječanstva. Mi mo već pisali o filmu i objavili trailer kojeg možete pogledati na linku.

THE WITCH / VJEŠTICA
The Witch je djelo je američkog scenarista i redatelja Roberta Eggersa koji je postao svjetski hit odmah nakon premijere na Sundance festivalu gdje ga je kritika ocijenila maestralnom horor bajkom. Radnja prati sedmeročlanu obitelj s početka 17. stoljeća u Novoj engleskoj koja živi u kućici na rubu šume. Običan farmerski život prekida niz jezivih događaja, pojava crne magije, opsjednutosti i šumske vještice.

PRIDE + PREJUDICE + ZOMBIES / PONOS I PREDRASUDE I ZOMBIJI
Krvnički kvalitetna horor romansa koja oduševljava publiku gdje god se prikazuje. Ovaj iznimno zabavan film “iskače” iz mase vampirskih, vukodlačkih i zombi filmova koji se prikazuju nekoliko posljednjih godina i nimalo se ne izruguje čuvenom romanu Jane Austen. Dapače, film njeguje kostimirano romantičan balans kroz borbu dvoje ljubavnika s neumrlim bićima. I o ovom filmu smo već pisali na portalu pa tako i njegov trailer možete pogledati na sljedećem linku.

BAKEMONO NO KO / THE BOY AND THE BEAST / DJEČAK I ZVIJER
Novi japanski znanstveno fantastični anime tek izašao iz tvornice čuvenog Mamoru Hosode poznatog po hitu Summer Wars za kojeg je osvojio brojne nagrade. The Boy and the Beast je vizualno impresivna mješavina ručno nacrtane i CGI animacije u kojoj se isprepliću akcija i avantura a govori o prijateljstvu dječaka i “čudovišta”. Hosoda je već stekao atribut nasljednika velikog Hayaa Miyazakija pa je ovo film koji ne bi trebali propustiti.

Za one koji su propustili prvu objavu ponovit ćemo da će ovogodišnji Fantastic Zagreb obilježit i jedan poseban jubilej. Povodom 75. rođendana velikana japanske ali i svjetske animacije, Hayaa Miyazakija, bit će prikazana i tri njegova dugometražna animirana filma, Princeza Mononoke (Princess Mononoke, 1997.), Avanture male Chichiro (Spirited Away, 2001.) i Moj susjed Totoro (My Neighbor Totoro, 1988.).

Check Also

Castlevania je obnovljena za 4. sezonu!

Tek što smo objavili recenziju za treću sezonu Netflixove serije Castlevania, stigla je službena informacija …

Into The Night: sletio je prvi teaser za Netflixovu SF seriju

Netflix je objavio prvi teaser trailer za belgijsku žanrovsku seriju Into The Night. Tvorac, scenarist …

Web Statistics