Robbie Amell, Neal McDonough i Hannah John-Kamen predvode reboot Resident Evila!

Vjerovali ili ne, u razvoju je treći projekt Resident Evil. Constantin Film te scenarist i redatelj Johannes Roberts (47 Meters Down, The Strangers: Prey at Night) izjavili su da su osmislili službenu adaptaciju o izvoru priče o zarazi s vjernim poveznicama na Capcomovu horor igru. Radnja je smještena u 1998. godinu, jedne kobne noći u Raccoon Cityju. Film bi trebao stići u kina negdje 2021. godine, i zapravo lansirati novi svemir inspiriran pričama i likovima Capcomovih Resident Evil igara.

U glavnim ulogama će biti Robbie Amell (Chris Redfield), Tom Hopper (Albert Wesker), Avan Jogia (Leon S. Kennedy), Hannah John-Kamen (Jill Valentine), Neal McDonough (William Birkin) i Kaya Scodelario (Claire Redfield).

“Ovim sam se filmom doista želio vratiti na prvotne dvije igre i ponovno stvoriti zastrašujuće visceralno iskustvo koje sam imao kad sam ih prvi put igrao, istodobno pričajući i prizemljenu ljudsku priču o malom umirućem američkom gradu koja se čini bliskom i relevantnom za današnju publiku.” – izjavio je Roberts.

Producenti reboota su Robert Kulzer za Constantin Film (Andersonova Resident Evil franšiza), James Harris za Tea Shop Productions (I Am Not A Serial Killer) i Hartley Gorenstein (The Boys). Martin Moszkowicz, predsjednik Constantin Filma je izvršni producent zajedno s Victorom Hadidom (Davis Films), dok su Alex Zhang (Greyhound) i Dylan Tarason (Hell or High Water) koproducenti za Constantin Film. Alex Westmore i Colin Scully iz Constantin Filma zaduženi su za nadziranje čitavog projekta.

Film je jedan u nizu Resident Evil projekata koji su trenutno u razvoju. U kolovozu je Netflix objavio da radi na igranoj seriji inspiriranoj video igrom, kojoj će se 2021. pridružiti i animirana serija Resident Evil: Infinite Darkness za koju smo već dobili i prvi teaser.

Resident Evil

Check Also

Trideset novčića: nova HBO-ova horor serija stiže 29. studenog

Trideset novčića (30 Monedas) je španjolska horor serija koja sutra stiže na HBO. Redatelj je …

The Nevers: Joss Whedon je napustio HBO-ov projekt

Joss Whedon (The Avengers, Firefly, Buffy the Vampire Slayer) je napustio HBO-ovu seriju The Nevers. …

Web Statistics