Ako ste za malo relaksirajuće RoboCop komedije tu je britanska serija Code 404

Ono na što cilja Code 404, pomalo tupasta britanska policijska serija je akcijski humor osamdesetih, i čini se da joj to dobro polazi za rukom. Dakle, ne očekujte pametnu, nijansirana komediju, nego nešto u stilu slapstick komedije Golog pištolja. Serija je već svoju premijeru doživjela na Skyju u Ujedinjenom Kraljevstvu, a uskoro stiže i na NBC-jevu streaming platformu Peacock. Da je stvar o vrlo solidnom ostvarenju kojem bi trebalo dati priliku da vas nasmije ukazuje i visoka ocjena na stranici Rotten Tomatoes koja je 88%.

Šest epizoda serije je režirao Al Campbell, a scenarij potpisuje Daniel Peak (Horrible Histories, Not Going Out). Tvorci serije i izvršni producenti su Tom Miller i Sam Myer. Glavne uloge tumače Daniel Mays (Rogue One), Stephen Graham (The Irishman), Anna Maxwell Martin (Good Omens).

Detektivi John Major i Roy Carver vodeći su dvojac za borbu protiv kriminala u specijalnoj jedinici za tajne elitne policijske timove. Ali kad tajna operacija pođe po zlu, Major je ubijen. Pun krivnje i žaljenja zbog Majorove prerane smrti, Roy se okreće jedinoj osobi koja ga razumije, Johnovoj supruzi Kelly. Međutim, Johna je policija u tajnosti odabrala kao prototip za novi A.I., i tako se vraća iz mrtvih – na veliko iznenađenje Royja i Kelly. On bi volio vjerovati da je bolji nego ikad, ali iako Major 2.0 izgleda i zvuči točno kao stari, čini se da se nešto izgubilo u kopiranju. Zapravo, dosta toga nedostaje. Ostalo je njegovo bahato držanje i “gung-ho” pristup, ali instinkti za borbu protiv kriminala su ga potpuno napustili.

Sky je već obnovio Code 404 za drugu sezonu, a prva sezona na Peacock stiže 01. listopada.

Check Also

Novi teaser za Maxovu seriju Dune: Prophecy!

Warner Bros. i Max objavili su novi teaser trailer za vrlo iščekivanu spin-off seriju Dune: …

Deadpool & Wolverine: novi teaser daje bolji pogled na Lady Deadpool

Od domaće pretpremijere filma Deadpool & Wolverine dijeli nas svega tjedan dana, a za sve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics