Reboot filma Resident Evil stiže u rujnu!

Već vjerojatno znate da je u razvoju reboot filma Resident Evil, na kojem rade Constantin Film te scenarist i redatelj Johannes Roberts (47 Meters Down, The Strangers: Prey at Night). Snimanje je dovršeno s krajem prosinca prošle godine, i sada je film i definitivno potvrđen za dolazak na velika platna u ovoj godini, točnije 03. rujna, kada će započeti/lansirati novi svemir inspiriran pričama i likovima Capcomovih Resident Evil igara. Radnja je smještena u 1998. godinu, jedne kobne noći u Raccoon Cityju.

Glavne uloge tumače Kaya Scodelario (Crawl) kao Claire Redfield, Hannah John-Kamen (Ant-Man and the Wasp) kao Jill Valentine, Robbie Amell (Upload) kao Chris Redfield, Tom Hopper (The Umbrella Academy) kao Albert Wesker, Avan Jogia (Zombieland: Double Tap) kao Leon S. Kennedy i Neal McDonough (Yellowstone) kao William Birkin.

Producenti su Robert Kulzer za Constantin Film (Andersonova Resident Evil franšiza), James Harris za Tea Shop Productions (I Am Not A Serial Killer) i Hartley Gorenstein (The Boys). Martin Moszkowicz, predsjednik Constantin Filma je izvršni producent zajedno s Victorom Hadidom (Davis Films), dok su Alex Zhang (Greyhound) i Dylan Tarason (Hell or High Water) koproducenti za Constantin Film. Alex Westmore i Colin Scully iz Constantin Filma zaduženi su za nadziranje čitavog projekta.

“Nakon desetak igara, šest akcijskih igranih filmova i stotina stranica fanovske fikcije, osjećali smo se primoranima vratiti se u 1998. godinu kako bismo istražili tajne skrivene u zidovima vile Spenser i Raccoon Citya.” – izjavio je Kulzer.

Film je samo jedan u nizu Resident Evil projekata koji su trenutno u razvoju. Netflix radi na igranoj seriji inspiriranoj video igrom, kojoj će se ove godine pridružiti i animirana serija Resident Evil: Infinite Darkness za koju smo već dobili i prvi teaser.

Resident Evil

Check Also

Prvi pogled na HBO-ovu seriju Welcome to Derry, i novi pogled na seriju The Penguin

Max je objavio novi promo video koji najavljuje njihov nadolazeći plan za 2024./2025. godinu, a …

Puni trailer za SF triler I.S.S.

Bleecker Street Films objavio je puni trailer za SF triler I.S.S., redateljice Gabriele Cowperthwaite (Blackfish, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics