Reboot filma Resident Evil stiže u rujnu!

Već vjerojatno znate da je u razvoju reboot filma Resident Evil, na kojem rade Constantin Film te scenarist i redatelj Johannes Roberts (47 Meters Down, The Strangers: Prey at Night). Snimanje je dovršeno s krajem prosinca prošle godine, i sada je film i definitivno potvrđen za dolazak na velika platna u ovoj godini, točnije 03. rujna, kada će započeti/lansirati novi svemir inspiriran pričama i likovima Capcomovih Resident Evil igara. Radnja je smještena u 1998. godinu, jedne kobne noći u Raccoon Cityju.

Glavne uloge tumače Kaya Scodelario (Crawl) kao Claire Redfield, Hannah John-Kamen (Ant-Man and the Wasp) kao Jill Valentine, Robbie Amell (Upload) kao Chris Redfield, Tom Hopper (The Umbrella Academy) kao Albert Wesker, Avan Jogia (Zombieland: Double Tap) kao Leon S. Kennedy i Neal McDonough (Yellowstone) kao William Birkin.

Producenti su Robert Kulzer za Constantin Film (Andersonova Resident Evil franšiza), James Harris za Tea Shop Productions (I Am Not A Serial Killer) i Hartley Gorenstein (The Boys). Martin Moszkowicz, predsjednik Constantin Filma je izvršni producent zajedno s Victorom Hadidom (Davis Films), dok su Alex Zhang (Greyhound) i Dylan Tarason (Hell or High Water) koproducenti za Constantin Film. Alex Westmore i Colin Scully iz Constantin Filma zaduženi su za nadziranje čitavog projekta.

“Nakon desetak igara, šest akcijskih igranih filmova i stotina stranica fanovske fikcije, osjećali smo se primoranima vratiti se u 1998. godinu kako bismo istražili tajne skrivene u zidovima vile Spenser i Raccoon Citya.” – izjavio je Kulzer.

Film je samo jedan u nizu Resident Evil projekata koji su trenutno u razvoju. Netflix radi na igranoj seriji inspiriranoj video igrom, kojoj će se ove godine pridružiti i animirana serija Resident Evil: Infinite Darkness za koju smo već dobili i prvi teaser.

Resident Evil

Check Also

Jupiter’s Legacy: prvi teaser za Netflixovu superherojsku adaptaciju stripa

Ne znamo koliko nam baš treba još jedna superherojska serija, ali to je ono što …

The Irregulars: prvi teaser za Netflixovu nadnaravnu seriju, spin-off Sherlocka Holmesa

Netflix je upravo objavio prvi teaser za seriju The Irregulars, smještenu u svijet Sherlocka Holmesa …

Web Statistics