Pročitajte roman “Djevojka sa svim darovima” u izdanju nakladničke kuće “Znanje”

 

U slučaju da vam treba još preporuka za ovogodišnji Interliber, evo jedne dobre – “Djevojka sa svim darovima“, roman uspješnog britanskog autora stripova i proze M.R. Careya kojega je kod nas u prijevodu Predraga Mavara objavila nakladnička kuća “Znanje“.

Riječ je o originalnom SF trileru koji prima hvale na sve strane i to ne samo u književnom obliku, već i u onom filmskom. Ove godine izašao je istoimeni film u režiji Colma McCarthya, a na dnu ćemo ostaviti i trailer da možete vidjeti kako to izgleda.

Što se same radnje romana tiče, evo kratkog opisa:

Priča prati skupinu djece u posebnoj školi koje u učionice prate skupine vojnika, i gdje ih tretiraju poput divljih životinja. Povremeno, odabranu djecu odvode u laboratorij gdje ih secira okrutna znanstvenica Caroline Caldwell. Najpametnija među djecom je Melanie, čija je mašta fiksirana na mitove iz knjiga i čiji um stalno bježi u romantičnim smjerovima. I dok je njezina najdraža učiteljica gospođica Justineau pokušava spasiti od toga da bude sljedeća na popisu za seciranje u laboratoriju Dr. Caldwell, Melanie će otkriti tajnu o svijetu izvan svoje male škole koja će zauvijek ugroziti njezine romantične predodžbe i snove. Autor M. R. Carey u ovom romanu fantastično gradi misterij oko Melanie i razloga zašto je istovremeno tretirana kao zlobno i opasno stvorenje, ali i kao obično darovito dijete.

Roman “Djevojka sa svim darovima” dostupan je u knjižarama po cijeni od 89 kuna.

 

07112016_djevojka-sa-svim-darovima-korice-kdsplus

 


 

Check Also

Finalisti nagrade Locus za 2024. godinu

Svake godine dodjeljuje se jedna od najprestižnijih žanrovskih književnih nagrada – Locus Award. Za sada …

Nominacije za nagradu Hugo 2024.

Objavljeni su finalisti za prestižnu žanrovsku nagradu Hugo 2024., Lodestar Award za najbolju knjigu za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics