Predstavljanje romana Japodinine muke i Mletački sokol, i razgovor s autoricama

Za ljeto se nužno opskrbiti dobrim štivom, stoga Kavantura 03. srpnja u 20:00 sati poziva na predstavljanje dva fantastična romana koja su vruća ispod čekića u izdanju Hangara 7 i spremna vam osvježiti duge vruće dane i nešto kraće tople noći.

IVANA DELAČ: JAPODININE MUKE
Ivana Delač je psihologinja i nastavnica psihologije, buduća psihoterapeutkinja i nagrađivana spisateljica s četrdesetak objavljenih priča i tri romana – fantasy roman za djecu “Pegazari” i roman za mlade “Izgnani” te novi roman “Japodinine muke”. “Japodina”, kako Ivana odmilja zove svoje najnovije djelo, feministički je steampunk roman smješten u Zagreb i Karlovac na početku 20. stoljeća, a uz industrijsku revoluciju, Teslu i otpor prema uvođenju struje te romansu neizostavnu za steampunk kao žanr, bavi se i odnosom žena u tadašnjem društvu, uz posebni hommage jednoj od najvećih ženskih ikona hrvatske književnosti, novinarstva i feminizma, Mariji Jurić Zagorki.

Recenziju romana Japodinine muke možete pročitati na sljedećem linku, na blogu Knjige su moj svijet kojeg piše Ana Jembrek.

MILENA BENINI: MLETAČKI SOKOL
Milena Benini prvu je priču napisala kad joj je bilo 14 godina, i nikad nije prestala. Na hrvatskom i nekim drugim jezicima objavila je do sada hrpu priča i desetak knjiga, od kojih je “Mletački sokol” najnovija. “Mletački sokol” je priča iz bliske budućnosti u kojoj se razina mora bitno podigla, i Venecija više ne postoji – ali postoji Serenissima Ressurrecta, umjetni otok koji je kopija nekadašnjeg grada, s dodacima koji ga čine ultimativnim iskustvom odmora za vrlo bogate. Uz Serenissimu, postoje i lazzaretti, gomila više ili manje improviziranih platformi i plovila na kojima žive oni koji bogati nisu, a okuplja ih neka ideološka potka, geografsko podrijetlo, ili pak zajednička fanovska orijentacija. No, bez obzira na to tko su i odakle, ljudi su i dalje samo ljudi…

Recenziju romana Mletački sokol možete pročitati na sljedećem linku, na blogu Knjige su moj svijet kojeg piše Ana Jembrek.

Svi koji dođu na predstavljanje ova dva romana, sudjelovat će u tomboli u kojoj će se moći osvojiti po jedan primjerak romana i voucheri za popust na konzumaciju kave u Kavanturi.

lokacija >

Check Also

Novi žanrovski naslovi koji stižu na ovogodišnji Interliber

Da je čitatelja ipak sve više, makar što se mlađih naraštaja tiče, pokazuje i činjenica …

Dobitnici nagrade Britanskog društva za fantastiku 2022. (BFS)

U sklopu ovogodišnje konvencije FantasyCon, u nedjelju 17. listopada proglašeni su dobitnici nagrade Britanskog društva …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics