Posljednji dan Fantastic Zagreb Film Festivala obilježit će projekcija kultnog filma Isijavanje

 

04072015_FZFF_Isijavanje

Posljednji dan petog izdanja Fantastic Zagreb film festivala u znaku je ekskluzivne projekcije na prekrasnoj tvrđavi Medvedgrad! Jedan od najljepših hrvatskih spomenika kulture, večeras 4. srpnja u 22 sata ugostit će kultni film Isijavanje koji slavi svoju 35. obljetnicu.

Riječ je o remek djelu Stanleyja Kubricka iz 1980. Snimljen je prema istoimenom romanu Stephena Kinga te je prozvan “prvim epskim hororom” u povijesti filma. To kultno filmsko dostignuće po prvi puta će u Hrvatskoj biti prikazano na velikom platnu, što mu daje gotovo premijernu važnost. Obitelj kreće do izoliranog hotela gdje planiraju provesti zimu, ali zlo i duhovna prisutnost u hotelu utječe na oca u obitelji, dok njegov sin vidi strašne stvari iz prošlosti i budućnosti.

Nakon vrhunske horor uspješnice, opustite se na partiju Pozdrav Suncu između bajkovitih zidina Medvedgrada i proslavite s Fantastic Zagrebom njihov peti rođendan.

Projekcija filma Isijavanje je već očekivano rasprodana, ali svi ste zato pozvani na party zatvaranja na zidinama Medvedgrada, od ponoći do zore po cijeni od 30 kuna (u cijenu je također uključen prijevoz).

Raspored polazaka autobusa (polazak sa Šestina: Crkva Sv. Mirka):
3. i 4. srpnja u 19.20 / 20.20 /21.20

Raspored povrataka autobusa:
3. srpnja u 00.30/1.30/2.00
4. srpnja u 00.30/1.30/2.00/2.30/3.30/5.00

Na zadnji dan festivala na ljetnoj pozornici kina Tuškanac u 21:15 sati prikazuje se i možda najbizarniji film godine – Tusk redatelja Kevina Smitha. Riječ je o suludom filmskom putovanju koje predstavlja prvi dio Smithove “True North” trilogije. Tusk je najjednostavnije opisati kao bizarno ekscentričan spoj horora, fantastike i groteskne komedije.

Podcaster Wallace (Justin Long) odlazi u Kanadu odraditi dogovoreni intervju te tamo upoznaje čudaka po imenu Howe (Michael Parks), koji ima puno toga za ispričati o svom prošlom životu. Wallace se budi sljedećeg dana i saznaje da Howe nije osoba za koju se predstavljao. Howe planira kirurški i mentalno pretvoriti Wallacea u morža.

Za više informacija o festivalu i rasporedu projekcija posjetite www.fantastic-zagreb.com

Check Also

Bird Box Barcelona: prvi teaser trailer za Netflixov spin-off

Netflix je objavio prvi teaser trailer za Bird Box Barcelona, spin-off postapokaliptičnog horor filma iz …

Ahsoka: novi pogled i detalji serije!

Još od posljednje epizode serije Star Wars: Rebels, fanovi se pitaju gdje je nestao Ezra …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics