Pogled na novu seriju Budan – prva epizoda

Što se dešava kad spavamo? Da li tada samo sanjamo ili i tada živimo, možda samo negdje drugdje/s nekim drugim osobama? Da li je moguće da netko bude svijestan oba ta svijeta, pod uvjetom da postoje? Zanimaju li Vas odgovori na navedena pitanja?

Radi se o životu Michaela Brittena (Jason Isaacs) u novoj NBC-ovoj seriji Budan. Nakon prometne nesreće koju je doživio sa svojom ženom i sinom, Michael se budi i otkriva da živi u dvije paralelne stvarnosti. U jednoj je preživjela njegova supruga Hannah (Laura Allen), dok je u drugoj preživio njihov sin Rex (Dylan Minnette). S obzirom da je policijski detektiv, a i sam nije siguran što mu se događa, prisiljen je odlaziti psihijatru u obje njegove realnosti da bi se lakše suočio s gubitkom. Problem je taj što ni Michael, kao ni mi ne znamo koja je od te dve realnosti prava, a koja san, ako jest uopće.

Kao posljedicu tih dviju stvarnosti imamo i drugačije slučajeve na kojima Michael radi. No, oni se ipak preklapaju u nekim dijelovima, što mu omogućava riješiti slučajeve u drugoj realnosti. To pripomaže tempu serije, pa kao rezultat imamo zanimljivu seriju bez dosadnih trenutaka.

S druge pak strane, neki puta je taj tempo baš zato teško pratiti. Malo smo u jednom svijetu, pa malo u drugom. U slučaju da se izgubite u radnji, obratite pozornost na narukvicu koju Michael nosi. Da se orijentira nosi crvenu narukvicu u svijetu sa svojom ženom, a zelenu u svijetu s njihovim sinom.

Serija i počinje vrlo brzo, nepripremljeno Vas ubacuje u radnju već prvom scenom. Odmah ste u prometnoj nesreći, dok već drugi tren gledate Michaela kako priča sa svojim psihijatrom. To nam ostavlja prostor  za otkrivanje. Kako je došlo do nesreće? Zašto? Što je to od čega se Michael nastoji zaštititi?

Sve u svemu, ovo je friški i drugačiji pristup ovakvom tipu serije, pa se stoga veselim nastavku ovog iskustva. U svakoj epizodi zapravo dobivamo bonus, kao da gledamo dvije, a ne samo jednu. Za sve koji traže dašak orginalnosti iskreno bih preporučila da budete ‘budni’.

Check Also

Oči tame: Dean Koontz

“Šest minuta poslije ponoći u noći na utorak, dok je išla kući s probe za …

The Vast of Night: očaravajući retro SF

Tajanstveni nestanci. Vladine zavjere. Neobična svjetla na nebu. Priče o letećim tanjurima su već odavno …

Web Statistics