Otkrivena je naslovnica za roman Children of Memory Adriana Tchaikovskog

Ako ste fanovi britanskog autora Adriana Tchaikovskog, a posebno njegovog nagrađivanog SF serijala Djeca vremena tada će vas razveseliti netom otkrivena naslovnica za treću knjigu serijala koja nosi naslov Children of Memory, a u prodaji se očekuje 24. studenog.

Kada je Zemlja propala, poslala je brodove da se zasnuju nove ispostave. Tako su svemirski brod Enkidu i njegov kapetan Heorest Holt prenijeli svoj dragocjeni ljudski teret u potencijalni novi raj. Generacijama kasnije, ova krhka kolonija uspjela je preživjeti na Imiru. Ipak, život je težak, a mnogo tehnološkog znanja je izgubljeno.

Tada se pojavljuju stranci, u svijetu u kojem svatko poznaje svog susjeda. Posjeduju neusporedivo znanje i uzbudljivu novu tehnologiju – jer su došli sa zvijezda, kako bi pomogli izgubljenim kolonijama čovječanstva. Ali na Imiru nije sve onako kako se čini.

Dok posjetitelji gube pojam o vremenu i sjećanja, otkrivaju da se kolonisti boje njima nepoznatih neprijatelja i Imirove vlastite ‘mutne’ povijesti. Susjed se okreće protiv susjeda, dok društvo puca pred ovim zastrašujućim neprijateljem. Možda je na djelu neka druga inteligencija koja se podjednako poigrava s kolonistima i svemirskim znanstvenicima? Ali nije na sva pitanja tako lako odgovoriti – a cijena bi mogla biti sama kolonija.

Ukoliko ste među onima koji još nisu čitali hvaljeni roman Djeca vremena Adriana Tchaikovskog, pročitajte prvo poglavlje, i ako vas zaintrigira što najvjerojatnije hoće nabavite svoj primjerak na našem webshopu gdje je dostupan i nastavak Djeca propasti, čije prvo poglavlje je također dostupno za čitanje. Za roman Djeca vremena, Tchaikovsky je 2016. osvojio prestižnu žanrovsku nagradu Arthur C. Clarke, a za nastavak, Djecu propasti 2019. je dobio nagradu Britanskog udruženja za znanstvenu fantastiku (BSFA).

Children of Memory

Check Also

Finalisti nagrade Locus za 2024. godinu

Svake godine dodjeljuje se jedna od najprestižnijih žanrovskih književnih nagrada – Locus Award. Za sada …

Začudni svjetovi Ursule K. Le Guin

Ursula K. Le Guin rođena je 1929. godine u Berkeleyju u Californiji. Otac, Alfred Lous …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics