Otkrivena je naslovnica za roman Children of Memory Adriana Tchaikovskog

Ako ste fanovi britanskog autora Adriana Tchaikovskog, a posebno njegovog nagrađivanog SF serijala Djeca vremena tada će vas razveseliti netom otkrivena naslovnica za treću knjigu serijala koja nosi naslov Children of Memory, a u prodaji se očekuje 24. studenog.

Kada je Zemlja propala, poslala je brodove da se zasnuju nove ispostave. Tako su svemirski brod Enkidu i njegov kapetan Heorest Holt prenijeli svoj dragocjeni ljudski teret u potencijalni novi raj. Generacijama kasnije, ova krhka kolonija uspjela je preživjeti na Imiru. Ipak, život je težak, a mnogo tehnološkog znanja je izgubljeno.

Tada se pojavljuju stranci, u svijetu u kojem svatko poznaje svog susjeda. Posjeduju neusporedivo znanje i uzbudljivu novu tehnologiju – jer su došli sa zvijezda, kako bi pomogli izgubljenim kolonijama čovječanstva. Ali na Imiru nije sve onako kako se čini.

Dok posjetitelji gube pojam o vremenu i sjećanja, otkrivaju da se kolonisti boje njima nepoznatih neprijatelja i Imirove vlastite ‘mutne’ povijesti. Susjed se okreće protiv susjeda, dok društvo puca pred ovim zastrašujućim neprijateljem. Možda je na djelu neka druga inteligencija koja se podjednako poigrava s kolonistima i svemirskim znanstvenicima? Ali nije na sva pitanja tako lako odgovoriti – a cijena bi mogla biti sama kolonija.

Ukoliko ste među onima koji još nisu čitali hvaljeni roman Djeca vremena Adriana Tchaikovskog, pročitajte prvo poglavlje, i ako vas zaintrigira što najvjerojatnije hoće nabavite svoj primjerak na našem webshopu gdje je dostupan i nastavak Djeca propasti, čije prvo poglavlje je također dostupno za čitanje. Za roman Djeca vremena, Tchaikovsky je 2016. osvojio prestižnu žanrovsku nagradu Arthur C. Clarke, a za nastavak, Djecu propasti 2019. je dobio nagradu Britanskog udruženja za znanstvenu fantastiku (BSFA).

Children of Memory

Check Also

Dobitnici nagrade Nebula za radove objavljene u 2021. godini

Science Fiction and Fantasy Writers of America (SFWA), iliti američko udruženje SF&F pisaca je u …

Noć knjige 2022 sa žanrovskim predznakom!

Jedanaesta Noć knjige, koja se organizira povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics