Osmi festival srpskog filma fantastike u Beogradu

Festival srpskog filma fantastike (FSFF) održat će se od 16. do 19. listopada u Domu omladine Beograda. U natjecateljskim i ostalim programima bit će prikazano pedesetak filmova iz Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije, SAD, Kanade, Brazila, Rusije, Italije, Španjolske, Irske i Norveške. Točno 31 film ulazi u bubanj za nagrade Koskar i Piramida.
U domaćoj natjecateljskoj selekciji, za glavnu nagradu Koskar natjecat će se dvadeset filmova, i to u sljedećim kategorijama: najbolji film, najbolja filmska priča, najbolji vizualni efekti, specijalno dostignuće i najbolji film po ocjeni publike. Za Koskara za najbolji film sa područja bivše Jugoslavije, bez Srbije, natjecat će se sedam filmova, dok će se za nagradu Piramida natjecati četiri filma.
Kao prateći program bit će održana i ‘šetnja zombija’ koja će se održati zadnjeg festivalskog dana, odnosno 19. listopada. Tada će se preko 200 dobrovoljaca maskiranih u zombije prošetati od Trga Republike do Doma Omladine Beograda. Bacite pogled na festivalski trailer…

Check Also

Guillermo del Toro se sprema adaptirati hrvatski roman “Dublje od bezdana”

  Nije prošlo ni tjedan dana od izlaska knjige, a Gullermo del Toro je već …

Prisjećanje na Leonarda Nimoya, jednog od najvećih ikona žanra

  Leonard Nimoy je preminuo 27. veljače 2015. u 83. godini života. Povodom tog nemilog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics