Odbrojavanje: još … 25 do Kontakta

Tko ne zna, sram ga bilo. Ove godine Sferakon nije samo domaći već i europski. Da, pod lijepo skovanim nazivom Kontakt, Zagreb će 2012. biti domaćin Eurocona. Drugi put, nakon 26 godina skupit će se europski fanovi, zabavljati i družiti tijekom četiri dana od 26 do 29. travnja, na uobičajenoj lokaciji – FER, plus malo u hotelu International.

Mi ćemo na inverziji od sada pa do samog početka, svakdnevno donositi vijesti i priopćenja, zanimljivosti i anegdote, razgovore i sve ono što prati jednu takvu organizaciju, kao i što sve možete očekivati u ta četiri esefična dana. Nemojte propustiti, jer možda ćete morati čekati četvrt stoljeća da se ponovi.

Ako još niste uplatili kotizaciju, propustili ste vlak za jeftiniji upad. Nema veze, nije tako strašno, ali bilo bi dobro da to učinite što prije kako bi Vam organizator mogao napraviti lijepu akreditaciju koja će vas čekati na ulazu. Zato, uplatite što prije i registrirajte se. Sve informacije imate ovdje.

Krenimo redom … danas o gostima:

Svaka konvencija ima svoje goste, a kada je Eurocon u pitanju, tada se na njima ne štedi. Sve što se moža dovući se i dovuče. Kontakt će tako ugostiti Tima Powersa, proslavljenog pisaca romana Na čudnijim plimama i Kad tamno istekne (oba u izdanju Zagrebačke naklade) i vjerojatno svima poznatim Anubisovim vratima. Načuli smo da bi Algoritam mogao objaviti taj roman koji je nekad davno izdala Mladost i pravi je raritet. Uz to, četvrti broj Siriusa B imat će priče svih gostiju, pa tako i Powersa. Dakle, imate se čime oboružati za autograme. Spomenut ćemo još i da je upravo izašao Powersov najnoviji roman Hide Me Among the Graves.

Gost Kontakta bit će i pisac mlađe generacije, Charles Stross kojeg ste imali prilike malo čitati kod nas – nešto u Futuri i Monolithu. To će se promijeniti jer će do konvencije izaći posebno složena zbirka koju uređuju Marko Fančović i Milena Benini. U jednom od sljedećih Odbrojavanja detaljnije ćemo vas upoznati sa zbirkom.

Domaće boje branit će Darko Macan i o njemu Vam ne trebam puno zboriti. Za koji dan ćemo mu postaviti nekoliko pitanja u vezi njegovog rada i službenog ‘gohovanja’ na Kontaktu.

Četvrti gost konvencije je uletio naknadno i zanimljiv je dodatak – iz Rusije (s ljubavlju) stiže Dmitri A. Glukhovski, autor romana Metro 2033. Proguglajte ga malo i pročitajte njegov roman koji je objavila Fraktura.

I za kraj, slikice GoH-ova (iliti Guests of Honour), da ih možete prepoznati na ‘konu. Preporučamo isprintati i ponijeti sa sobom. S lijeva na desno: Tim, Dimitri, Charlie i Darko.

Check Also

Pred vratima je 3. po redu X-e-con!

Od 18. listopada do 21. listopada održat će se 3. po redu X-e-con, brodska SF&F …

Napustio nas je Davor Šišović, koji je dao velik doprinos znanstvenoj fantastici i njezinoj promociji

U subotu, 14. listopada, zauvijek nas je napustio Davor Šišović – Šiška: novinar, publicist, pisac, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics