Novi trailer za Appleovu SF triler seriju Shining Girls

“Sve je kao i uvijek, do trena kad to više nije.” Apple TV Plus je objavio novi trailer za SF triler seriju Shining Girls (Djevojke koje sjaje). Serija je bazirana na istoimenom romanu autorice Lauren Beukes, koji je osvojio nekoliko književnih nagrada od objavljivanja 2013. godine. Kod nas je roman u prijevodu objavio Profil, a njegovu recenziju možete potražiti ovdje. Showrunnerica, izvršna producentica i scenaristica je Silka Luisa (Strange Angel). Prve dvije epizode režirala je Michelle MacLaren (Breaking Bad) dok su ostale epizode režirale Daina Reid (The Handmaid’s Tale) i Elisabeth Moss koja tumači glavnu ulogu. Ostali izvršni producenti su Moss i Lindsey McManus za Love and Squalor Pictures; Leonardo DiCaprio, Jennifer Davisson i Michael Hampton za Appian Way te MacLaren i Rebecca Hobbs za MacLaren Entertainment.

Kirby Mazrachi je arhivistica za novine čije su novinarske ambicije stavljene na čekanje nakon što je pretrpila traumatični napad. Kada Kirby sazna da nedavno ubojstvo odražava njezin vlastiti slučaj, udruži se s iskusnim, ali problematičnim novinarom Danom Velazquezom kako bi otkrila identitet svog napadača. Dok shvaćaju da su ovi ‘hladni’ slučajevi povezani, njihove osobne traume i Kirbyjina zamagljena stvarnost omogućuju njenom napadaču da ostane korak ispred.

Novi trailer je vrlo atmosferičan i pomalo jeziv, što odgovara dojmu romana, te vješto naglašava šiftanje Kirbyjinog svijeta bez da nam jasno otkriva što ovog serijskog ubojicu čini toliko posebnim i samim time neuhvatljivim.

Uz već spomenutu Elisabeth Moss glavne uloge tumače Wagner Moura (JK, Narcos), Phillipa Soo (Hamilton, Hulu’s Dopesick), Amy Brenneman (The Leftovers, Private Practice) i Jamie Bell (Billy Elliot, Rocketman).

Shining Girls na Apple TV Plus premijerno stiže 29. travnja i to odmah s tri epizode od ukupno njih osam.

“Stvari se mijenjaju samo tako. I onda se to ponovi, i opet, i opet.”

Check Also

Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, …

The Daywalker: Marvelov kratki, animirani film o Bladeu!

Marvel je lansirao kratki animirani film pod nazivom The Daywalker, najnoviji u nizu kratkih filmova …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics