Rade se nove adaptacije romana War of the Worlds i The Time Machine H. G. Wellsa

Andy Muschietti će režirati novu filmsku adaptaciju klasika H.G. WellsaThe Time Machine. Navodno je Muschietti, zajedno sa svojom sestrom Barbarom Muschietti već i napisao scenarij za film, iako je projekt u kolovozu bio u vrlo ranoj fazi produkcije prije nego što mu se pridružio redatelj. Film će pruducirati Barbara Muschietti, Leonardo DiCaprio i Jennifer Davisson.

Radnja prati izumitelja u 19. stoljeću koji, u želji da spriječi tragične događaje iz prošlosti, kreira vremeplov. On će ga odvesti 800,000 godina u budućnosti, gdje je čovječanstvo podijeljeno na dvije zaraćene strane, ali i potpuno nove rase.

Iako je The Time Machine već obrađen u nekoliko različitih medija, ovo će biti četvrta verzija dugometražnog filma. 1960. godine je napravljena prva verzija s redateljem i scenaristom Georgeom Palom koji je 1953. adaptirao i Wellsov War of the Worlds. 1978. godine napravljena je televizijska filmska adaptacija, koju je režirao Henning Schellerup. 2002. godine je napravljena treća verzija filma u kojoj je glavnu ulogu tumačio Guy Pearce, a režiser je bio Simon Wells, praunuk samog Wellsa. Za sada nisu poznati nikakavi drugi detalji, kao ni kada bi otprilike mogli očekivati treću adaptaciju.

Što se pak tiče nove adaptacije za War of the Worlds, tu se radi o seriji za čiji je scenarij zadužen Howard Overman (Merlin, Atlantis, Misfits). Radnja će pratiti priču Wellsove vanzemaljske invazije, no biti će smještena u današnje moderno vrijeme. Dakle očekuje nas nešto slično filmskoj adaptaciji Stevena Spielberga iz 2005. godine, ali očito u drugačijoj formi. Seriju će koproducirati Fox i francuski Canal+. Oscarovac Greg Kinnear (As Good as It Gets) se trenutno nalazi u pregovorima za glavnu ulogu u seriji. Izvršni producenti serije su Overman, Johnny Caps i Julian Murphy. Serija je tek u predprodukciji, te bi u punu produkciju trebala zagaziti iduće godine.

Howard Overman je najavio da će se nova adaptacija uhvatiti ukoštac s temama rasne nadmoći i etničkih sukoba. Da će biti hrabra, osvježena, te da će se s njom moći povezati.

Treba spomenuti kako BBC trenutno razvija i svoju, televizijsku adaptaciju The War of the Worlds. Riječ je o trodjelnoj BBC-jevoj seriji koja će radnjom biti smještena u vrijeme i mjesto iz spomenutog kultnog romana H. G. Wellsa, odnosno Englesku na kraju 19. stoljeća. Redatelj serije je Craig Viveiros (And Then There Were None, Rillington Place), a scenarij potpisuje Peter Harness (Jonathan Strange & Mr Norrel). Više o nadolazećoj BBC-jevoj televizijskoj adaptaciji potražite ovdje.

The War of the Worlds, BBC.

Check Also

The Ark: prvi pogled na SYFY-evu nadolazeću seriju!

Ako se želite investirati u novu SYFY-evu seriju tada skrećemo pozornost ne netom objavljeni kratki …

Novi video i poster za film Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves!

Paramount Pictures je objavio novi video i friški poster za film Dungeons & Dragons: Honor …

Jedan komentar

  1. Ispravite naslov. (U tekstu je okej.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics