Home / Videodrom / Prvi pogled na BBC-jevu adaptaciju Wellsovog The War Of The Worlds

Prvi pogled na BBC-jevu adaptaciju Wellsovog The War Of The Worlds

Produkcija je započela na prvoj britanskoj, televizijskoj adaptaciji romana The War of the Worlds (Rat svjetova) autora H.G. Wellsa. Riječ je o trodjelnoj BBC-jevoj seriji koja će radnjom biti smještena u vrijeme i mjesto iz spomenutog kultnog romana H. G. Wellsa, odnosno Englesku na kraju 19. stoljeća. Do sada smo isključivo imali prilike vidjeti adaptacije s radnjom smještenom u američki setting ‘modernog’ doba.

Snimanje je započelo u Liverpoolu, te je prigodno obilježeno i prvom fotografijom iz serije. Invazija vanzemaljaca na male ekrane se očekuje kasnije ove godine.

The War Of The Worlds

Redatelj serije je Craig Viveiros (And Then There Were None, Rillington Place), a scenarij potpisuje Peter Harness (Jonathan Strange & Mr Norrel). Glavne uloge tumače Eleanor Tomlinson (Poldark), Rafe Spall (The Big Short), Robert Carlyle (The Full Monty) i Rupert Graves (Sherlock). Izvršni producenti su Damien Timmer, Preethi Mavahalli, Peter Harness, Craig Viveiros za Mammoth Screen i Tommy Bulfin za BBC.

Radnja prati Georgea (Rafe Spall) i njegovu partnericu Amy (Eleanor Tomlinson) u njihovom nastojanju da započno svoj zajednički život. Rupert Graves tumači Fredericka, Georgeovog satrijeg brata, dok Robert Carlyle tumači Ogilvyja – astronoma i znanstvenika. Priča se bavi njihovim suočavanjem s neshvatljivim terorom vanzemaljske invazije, te očajničkom borbom za vlastite živote…

“Verzija Rata svjetova koju sam ja htio napraviti je vjerna tonu i duhu knjige, ali također priziva osjećaj modernog, te je iznenađujuća i gotovo šokantna… Nema ništa ugodnog i predvidljivog u Wellsovom romanu, i to sam htio dočarati u seriji…” – izjavio je Peter Harness.

Što vi mislite o nadolazećoj adaptaciji za The War Of The Worlds i ekipi koja stoji iza projekta?

The War Of The Worlds

The War Of The Worlds

Check Also

Chris Pratt snima SF film The Tomorrow War

Započelo je snimanje ratnog SF filma The Tomorrow War sa Chrisom Prattom (Guardians of the …

The Peripheral Williama Gibsona stiže na Amazon

Amazon će ekranizirati roman The Peripheral Williama Gibsona. Kako javlja Deadline, radi se o TV …

Web Statistics