Nazaboravnom projekcijom na utvrdi Medvedgrad završio je peti Fantastic Zagreb film festival

 

06072015_fzff_zatvaranje_1

Projekcijom kultnog klasika Isijavanje, u fantastičnoj atmosferi do posljednjeg mjesta ispunjene povijesne utvrde Medvedgrad, završio je jubilarni peti Fantastic Zagreb film festival. Nakon devet dana izvrsne filmske zabave, do sada najuspješniju godinu, ljubitelji žanrovskog filma proslavili su partijem na zidinama hrvatskog spomenika kulture do ranih jutarnjih sati i tako na najljepši mogući način Fantasticu čestitali uspješnih pet godina.

“Bilo je ovo naše najbolje izdanje do sada i zahvalni smo svim fanovima Fantastica što su nas podržali ovih pet godina i što zbog njih i s njima rastemo svake godine. Ovogodišnji prvi Europski žanovski forum je također protekao odlično, uz interes i iz Hrvatske i iz regije pa vjerujemo da smo i tu na pravom putu da u budućim izdanjima stvorimo platformu povezivanja naših filmaša s europskim i svjetskim filmskim stručnjacima koji će im pomoći u stvaranju njihovih žanrovskih priča. Hvala Bnetu i svim drugim našim sponzorima i partnerima na podršci i vjeri u ovaj projekt od prvog dana!”- izjavila je zadovoljna direktorica i su-osnivačica Fantastica, Mia Pećina.

06072015_fzff_zatvaranje_2

Program ovogodišnjeg festivala pokazao se najboljim do sada, a svjetskim i europskim projekcijama prisustvovalo je više od trideset renomiranih svjetskih filmskih redatelja, producenata i sales agenata iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Švedske, Finske, Estonije, Poljske, SAD, Norveške i Švicarske koji su osim na filmske projekcije, u Zagreb stigli na prvi Europski žanrovski forum. U Zagrebu su ove godine po prvi put održana predavanja i panel diskusije o crowdfundingu, koprodukcije u regiji, kako prodati svoj film na međunarodnom tržištu i druge zanimljive teme, uz podršku HAVCa i Deska kreativne Europe – ured MEDIA.

“Jako sam zadovoljan rekacijom i odazivom gledatelja na ovogodišnji program i vjerujem da će i program za sljedeću godinu biti jednako dobar ako ne i bolji. Zahvaljujemo se i svim filmskim stručnjacima koji su ove godine posjetili Fantastic i vjerujemo kako će zasigurno barem jedan od projekata predstavljenih na pitchingu prvog EGF-a pronaći budućeg partnera u njima.” – rekao nam je artistic direktor i su-osnivač Fantastica, Stjepan Hundić.

06072015_fzff_zatvaranje_3

06072015_fzff_zatvaranje_4

06072015_fzff_zatvaranje_5

06072015_fzff_zatvaranje_6

Check Also

Mrs. Davis: časna sestra bori se protiv umjetne inteligencije u novoj SF seriji Damona Linedlofa

Peacock je objavio puni službeni trailer za SF seriju Mrs. Davis. Serija istražuje svijet u …

FantaSTikon ponovno uživo u Splitu!

Ovog vikenda, od 17. do 19. ožujka, u prostorijama splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics