Najiščekivaniji žanrovski filmovi 2018. godine

The Beyond – 09. siječnja 2018. godine
Žanr: Horor / SF
Režija: Hasraf ‘HaZ’ Dullul

Priča prati kronike svemirske agencije u bližoj budućnosti, te njezin prvi kontakt s inteligentnim životom na međuzvjezdanoj svemirskoj misiji. Astronauti su se na misiju zaputili korištenjem napredne robotike, te putuju kroz tek netom otkrivenu crvotočinu poznatu pod imenom “The Void”. Kada se misija neočekivano vrati, svemirska agencija želi što prije saznati što su to astronauti susreli, na svom prvom međuzvjezdanom putovanju.

Maze Runner: The Death Cure – 25. siječnja 2018. godine
Žanr: Akcija / SF / Triler
Režija: Wes Ball

U posljednjem poglavlju Labirint sage, Thomas vodi svoju odbjeglu skupinu na najopasniju misiju. Kako bi spasili svoje prijatelje, morat će ući u legendarni Last City, labirint koji kontrolira WCKD i koji je ujedno i najsmrtonosniji labirint do sada. Onaj tko preživi, dobit će odgovore na pitanja koja ih muče od prvog dolaska u labirint.

Black Panther – 16. veljače 2018. godine
Žanr: Akcija / Drama / SF
Režija: Ryan Coogler

Radnja se odvija nakon događaja iz filma Kapetan Amerika: Građanski rat. T’Challa se nakon smrti oca vraća kući u svoju izoliranu i tehnološki naprednu afričku naciju Wakandu kako bi preuzeo svoje kraljevske odgovornosti. No, kada se stari neprijatelj opet pojavi na radaru, T’Challini kraljevski i superherojski instinkti će biti testirani nakon što bude uvučen u konflikt koji će ugroziti sudbinu cijele Wakande ali i ostatka svijeta.

Annihilation – 23. veljače 2018. godine
Žanr: Akcija / Avantura / Fantazija
Režija: Alex Garland

Nešto se čudno događa u Zoni X. Znamo samo da u zoni ne obitavaju ljudska bića, životinjski i biljni svijet je dosad nepoznat i nepredvidljiv, a sve unutar Zone doima se živo, kao da je dio jednog ogromnog nevidljivog entiteta. Jedanaest je ekspedicija dosada ušlo u Zonu X i sve su završile loše. Na početku priče pratimo 12. ekspediciju, tim od četiri žene čija imena ne znamo. Ubrzo otkrivamo da stvari nisu onakve kakve se čine…

A Wrinkle in Time – 08. ožujka 2018. godine
Žanr: Obiteljski / Avantura / Fantazija
Režija: Ava DuVernay

Radnja prati tinejdžericu Meg čiji je otac nestao prije pet godina kada je otkrio novi planet i pomoću tesseract koncepta završio na njemu. Meg, njezin briljantni brat Charles i prijatelj Calvin uz pomoć tri nevjerojatna astralna bića, Mrs. Whatsit, Mrs. Who i Mrs. Which odlaze na neobično i opasno putovanje kroz prostor i vrijeme. Putujući svemirom od planeta do planeta Meg pokušava pronaći i spasiti svoga oca.

Tomb Raider – 16. ožujka 2018. godine
Žanr: Avantura / Fantazija
Režija: Roar Uthaug

Lara Croft je strastvena, samostalna djevojka i kći ekscentričnog pustolova koji je nestao kada je ona imala 14 godina. Sada, nakon sedam godina, Lara navigira kaotičnim ulicama Londona kao dostavljač na biciklu, jedva plaćajući stanarinu, i studirajući tako da većinu predavanja ne uspije odslušati. Odlučna u namjeri da prati svoj vlastiti put, ne želi preuzeti uzde tatinog globalnog carstva, jednako kao što odbija priznati činjenicu da njega stavrno više nema. Protiveći se očevim posljednjim željama Lara odlučuje ostaviti sve iza sebe kako bi riješila zagonetku njegova misterioznoga nestanka, a svoju potragu započinje istraživanjem posljednje lokacije na kojoj je viđen – otok uz obalu Japana. No njezina misija će biti sve samo ne lagana, već će i dolazak do otoka biti prava i vrlo teška pustolovina.

Pacific Rim: Uprising – 23. ožujka 2018. godine
Žanr: Akcija / Avantura / SF
Režija: Steven S. DeKnight

Radnja se odvija deset godina nakon originala u kojem su poginuli gotovo svi piloti Jaegera. Sada je u tijeku treniranje novih ratnika. John Boyega tumači sina Stackera Pentecosta kojeg je u originalu utjelovio Idris Elba. Jake Pentecost je nekoć bio vrlo obećavajući pilot Jaegera, ali je napustio program i postao prodavač robe na crnom tržištu. No kada se na horizontu pojavi nova, gotovo nezaustavljiva Kaiju invazija Jake će dobiti posljednju šansu za iskupljenje i to ni manje ni više nego od njegove otuđene sestre Mako Mori (Rinko Kikuchi). Ona predvodi novu generaciju pilota koji su stasali u sjeni rata. Dok traže pravdu za one koji su poginuli njihova jedina nada je da se ujedine u globalnom pokušaju otpora.

Ready Player One – 30. ožujka 2018. godine
Žanr: Akcija / SF
Režija: Steven Spielberg

Radnja filma je smještena u 2045. godinu i odvija se oko tinejdžera Wadea koji ima želju iz sumornog svijeta pobjeći u Oazu, globalnu mrežu virtualne utopije gdje korisnici vode idilične alternativne živote. Kada ekscentrični tvorac Oaze James Halliday umre, u oporuci ostavi svoje bogatstvo onome tko pobijedi u dobro smišljenom lovu na blago. Koristeći svoj avatar Wade će se u utrci za blagom morati suprotstaviti moćnim protivnicima koji ga neće prestati napadati ni u stvarnom svijetu.

The New Mutants – 13. travnja 2018. godine
Žanr: Akcija / SF
Režija: Josh Boone

Radnja se odvija oko petero mladih ljudi s opasnim sposobnostima koji se drže pod zaštitom na tajnoj lokaciji protiv njihove volje. Svaki od njih nosi teret tajanstvene prošlosti i moći koju ne mogu kontrolirati. Kad shvate da su “pod zaštitom” u još većoj opasnosti, i da bivaju progonjeni od nadnaravnog zla, njihovi najveći strahovi će se ostvariti.

Avengers: Infinity War – 04. svibnja 2018. godine
Žanr: Akcija / SF
Režija: Ron Howard

Dok Avengersi i njihovi saveznici nastavljaju štititi svijet od prijetnja prevelikih za samo jednog superheroja, nova opasnost izvire iz sjena svemira – Thanos. Tiranin zloglasan u cijelom svemiru ima za cilj prikupljanje šest kamenova beskonačnosti nezamislive moći s kojima želi provoditi svoju, poremećenu volju. Sve za što su se Avengersi borili je vodilo k ovom trenutku – sudbina Zemlje, ali i samog postojanja nikada nije bila nesigurnija.

Solo: A Star Wars Story – 25. svibnja 2018. godine
Žanr: Akcija / SF
Režija: Ron Howard

Solo je uzbudljiva priča o intergalaktičkim avanturama mladog Hana Soloa, o tome kako je upadao u teške situacije, kako se s njima nosio te kako su ga te iste pustolovine oblikovale u kultni lik kojeg danas poznajemo i volimo – krijumčara, pobunjenika i heroja.

Deadpool 2 – 01. lipnja 2018. godine
Žanr: Akcija / Fantastika / Komedija
Režija: David Leitch

U drugom nastavku Deadpoola, plaćenika s velikim ustima i dalje glumi Ryan Reynolds. Josh Brolin tumači Cablea, mutanta koji putuje kroz vrijeme, čije su glavne supermoći telepatija i telekineza. Jack Kesy tumači glavnog negativca, i iako još nije službeno potvrđeno nagađa se da je riječ o irskom mutantu Black Tomu Cassidyju. Zazie Beetz tumači lik Domino koji se često imao prilike pojavljivati u Deadpool stripovima. Radi se o mutantici i plaćenici, nadasve poznatoj po pištoljima s kojima ne promašuje baš lako. Japanska glumica Shioli Kutsuna i Julian Dennison su također vezane uz projekt, no za sada još nije otkriveno koje će uloge one preuzeti. Osim titularnog antijunaka, u nastavku ćemo ponovo gledati Leslie Uggams (Blind Al), Morenu Baccarin (Vanessa), Briannu Hildebrand (Negasonic Teenage Warhead), a Stefan Kapicic će još jednom posuditi glas Colossusu.

Replicas – 15. lipnja 2018. godine
Žanr: Triler / SF
Režija: Jeffrey Nachmanoff

Radnja filma odvija se oko znanstvenika Williama Fostera opsjednutog idejom vraćanja svoje obitelji iz mrtvih pomoću nove tehnologije kloniranja. On neće prezati pred ničime, čak i kada to znači da će morati ići kontra cijelog vladinog labaratorija, policije, ali i zakona fizike.

Jurassic World: Fallen Kingdom – 22. lipnja 2018. godine
Žanr: Akcija / Avantura / Fantastika
Režija: J.A. Bayona

Uz Chrisa Pratta u nastavku ćemo ponovo gledati i Bryce Dallas Howard, kao i još neka već poznata imena poput BD Wonga (Dr. Henry Wu) i Jeffa Goldbluma (Ian Malcolm), dok će ostatak glumačke ekipe činiti James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones i Rafe Spall.

Ant-Man and the Wasp – 06. srpnja 2018. godine
Žanr: Akcija / Avantura / SF
Režija: Peyton Reed

Radnja filma Ant-Man and the Wasp će vremenski biti smještena nakon događaja iz filma Kapetan Amerika: Građanski rat. Uz Evageline Lilly koja se vraća kao Hope van Dyne aka The Wasp svoje će uloge reprizirati glavni junak Paul Rudd kao Scott Lang aka Ant-Man i Michael Douglas kao Hank Pym. Ant-Man će pokušati balansirati između privatnog života i života superjunaka kada će biti pozvan boriti se uz bok The Wasp u novoj misiji.

Alita: Battle Angel – 20. srpnja 2018. godine
Žanr: Akcija / Avantura / SF
Režija: Robert Rodriguez

Film je zasnovan na popularnoj japanskoj mangi “Battle Angel Alita” Yukita Kishira, čiji je prvi broj objavljen 1990. godine. Radnja se odvija u 26. stoljeću, a centralni lik je ženski kiborg Alita. Kiberdoktor na smetlištu pronalazi Alitu koju odlučuje odvesti u svoju kliniku i popraviti. Alita se budi bez sjećanja na prošli život, ali uskoro otkriva svoje izvanredne borilačke sposobnosti. Odlučna u namjeri da otkrije svoje porijeklo Alita kreće na putovanje koje će ju natjerati da se suprostavi nepravdi mračnog i pokvarenog svijeta u kojem živi…

The Predator – 03. kolovoza 2018. godine
Žanr: Akcija / Avantura / Horor/ SF
Režija: Shane Black

Radnja novog Predatora odvijat će se nakon prvog filma te će time relativno suptilno ignorirati sve što je napravljeno nakon njega. Poznato je kako će se novi film odvijati u mirnoj sredini u predgrađu, a ne u džunglama ili među urbanim neboderima grada. Fokus će biti na bivšem marincu koji otkrije postojanje izvanzemaljskih lovaca na Zemlji, no nitko mu ne vjeruje da zaista postoje.

Venom – 05. listopada 2018. godine
Žanr: Akcija / Horor / SF
Režija: Ruben Fleischer

Venoma smo prvi puta upoznali u trećem nastavku izvorne Spider-Man trilogije Sama Raimija, kada smo posljednji puta gledali Tobeyja Maguirea kao Čovjeka pauka. Fanovi su bili prilično razočarani filmom, stoga ne čudi da je i Venom pao u drugi plan, što se tiče pojavljivanja na filmskom platnu. No redatelj Ruben Fleischer odlučio je vratiti jednog od glavnih Spider-Manovih protivnika, i to u njegovom samostalnom filmo. Venom je zapravo simbiot, izvanzemaljsko biće u obliku crne ljigave supstance u stalnoj potrazi za domadarom nad kojim će uspostaviti kontrolu. Ovoga puta će to biti Eddie Brock, kojeg će tumačiti Tom Hardy. Uz njega će se u filmu glavne uloge imati Woody Harrelson i Michelle Williams.

X-Men: Dark Phoenix – 02. studenog 2018. godine
Žanr: Akcija / Avantura / SF
Režija: Simon Kinberg

X-Men: Dark Phoenix je vremenski smješten u 1992. godinu (10 godina nakon događaja X-Men: Apocalypse) dok je Mystique (Jennifer Lawrence), još uvijek vođa ekipe koju čine Jean, Cyclops (Tye Sheridan), Beast (Nicholas Hoult), Storm (Alexandra Shipp), Nightcrawler (Kodi Smit-McPhee), i Quicksilver (Evan Peters). Najveći odmak od kanona X-Mena (ako stavimo na stranu prisustvo Mystique) je da se tim slavi kao heroje, umjesto da ih se ljudi boje i da ih mrze. X-Meni će u jednom trenutku biti poslani u svemirsku misiju spašavanja koja neće proći kako su zamislili. Solarna baklja će zahvatiti X-Jet, a val energije će naprosto zapaliti zlonamjernu i gladnu moći novu silu unutar Jean. Nakon buđenja Phoenixa započinje konflikt koji će nositi ostatak radnje.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald – 16. studenog 2018. godine
Žanr: Avantura / Fantazija
Režija: David Yates

Jedini koji može zaustaviti Grindelwalda je njegov dragi prijatelj Albus Dumbledore. No Dumbledore će i dalje trebati pomoć svojeg bivšeg učenika, čarobnjaka koji je već jednom uspio poraziti Grindelwalda, Newta Scamandera. Nova avantura ponovo će spojiti Newta s Tinom, i Queenie s Jacobom, ali će isto tako i staviti na kušnju njihovu lojalnost dok će se naći licem u lice s novim opasnostima i podijeljenim čarobnjačkim svijetom…

Mortal Engines – 14. prosinca 2018. godine
Žanr: Fantazija / SF
Režija: Christian Rivers

Mortal Engines je prva od četiri knjige u serijalu, a priča, smještena u postapokaliptičan svijet, donosi novu uznemirujuću viziju budućnosti na Zemlji gdje gradovi funkcioniraju uz pomoć golemih strojeva i kotača te se bore oko oskudnih sredstava za preživljavanje. To je svijet Mortal Enginesa i priče o tome kako su se dva neočekivana junaka spojila i promijenila tijek budućnosti.

Aquaman – 21. prosinca 2018. godine
Žanr: Akcija/ Avantura/ SF
Režija: James Wan

Arthur Curry otkriva da je prijestolonasljednik podvodnog kraljevstva Atlantisa, no rastrgan je između privrženosti žiteljima kopna i svog podmorskog naroda. Ljudi s kopna neprestano zagađuju oceane što ugrožava stanište podvodnog kraljevstva, koje zbog toga priprema invaziju na kopno. Curry tako prihvaća svoje mjesto kralja Atlantisa i postaje Aquaman te daje sve od sebe kako bi pomirio obije strane.

Check Also

Fallout: otkriven je sinopsis i galerija fotki za Amazonovu adaptaciju

Prvi pogled na Amazonovu seriju Fallout smo tehnički dobili još prošle godine kada je objavljena …

Prvi pogled na seriju Agatha: Darkhold Diaries

Prošlo je dosta vremena otkako smo posljednji put vidjeli Agathu Harkness. I proći će još …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics