Tomb Raider: Amazon radi na novom filmu, igranoj seriji i videoigri!

Amazon je po svemu sudeći odlučio zaigrati na veliko po pitanju Tomb Raidera. Prvo je izašla vijest kako u suradnji s Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Killing Eve) priprema igranu seriju baziranu na popularnoj videoigri. Projekt je doduše tek u vrlo ranoj fazi razvoja, ali Waller-Bridge je angažirana kao scenaristica i izvršna producentica serije, dok su ostali izvršni producenti serije Ryan Andolina, Amanda Greenblatt i Dmitri M. Johnson. A nakon što smo jedva imali vremena procesuirati vijest o tv seriji, stigla je nova vijest, da se Amazon udružio s kućom dj2 Entertainment kako bi napravili novi Tomb Raider film, ali i novu videoigru. Izvor koji je upoznat s ugovorom ga je opisao kao jednu od najvećih obveza Amazona nakon Gospodara prstenova. Usporedbe radi, procjenjuje se da je Amazon potrošio 250 milijuna dolara samo na prava za potrebe višesezonske serije The Rings of Power i moguće spin-offove.

Ideja je izgraditi povezani svijet Tomb Raidera, s video igrom, TV serijom i filmom koji su međusobno povezani na način sličan onome što je napravio Marvel. Videoigru su Amazon Games i Crystal Dynamics najavili još u prosincu 2022., a trenutno se smatra vrlo vjerojatnim i narudžba novih videoigara.

Zanimljivo je da je dj2 Entertainment sklopio ugovor i za anime seriju Tomb Raider na Netflixu, koji pokriva narudžbu za dvije sezone. Tvrtka je proteklih godinu i više provela rješavajući prava. Prošle godine je Crystal Dynamics ponovno preuzeo kontrolu nad pravima za Tomb Raider igre, nakon što je Embracer dovršio akviziciju Square Enixa.

Dmitri M. Johnson i njegova kuća dj2 Entertainment su generalni ugovor s Amazonom potpisali još u veljači 2022. Prema ugovoru fokus kuće, koja je inače koproducirala i film Sonic the Hedgehog, je na adaptaciji videoigara za streaming platformu.

Check Also

Fallout: otkriven je sinopsis i galerija fotki za Amazonovu adaptaciju

Prvi pogled na Amazonovu seriju Fallout smo tehnički dobili još prošle godine kada je objavljena …

Prvi pogled na seriju Agatha: Darkhold Diaries

Prošlo je dosta vremena otkako smo posljednji put vidjeli Agathu Harkness. I proći će još …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics