Na vidiku je promocija romana Izgnani autorice Ivane Delač

 

23112016_izgnani_post_1

U petak 25. studenog u 19:00 h u klubu Booksa ugledna autorica spekulativne fikcije Ivana Delač predstavit će svoj roman Izgnani. Prvi je to roman za mlade u kojem je glavna ljubavna priča lezbijska kao i prvi direktno inspiriran LARP-om.

Izgnani je priča o bićima s viših razina postojanja koja su spletom nesretnih okolnosti završili na zemlji i zaposjeli ljudska tijela nekolicine stanovnika Zagreba. Glavna junakinja A’lana, zajedno sa svojim suradnicima, našla se u svijetu koji joj je potpuno stran. Opasnost vreba sa svih strana, a mogućnosti za povratak sve su manje. Njihovi neprijatelji također su na Zemlji te otpočinje bitka za opstanak na ulicama suvremenog Zagreba.

Za one koji žele znati malo više o samoj radnji:

Nekoć davno, ljudi su ih nazivali bogovima, anđelima, duhovima. Zemlju je zamalo uništio njihov vjekovni rat, a ljudska je vrsta odahnula kad su napustili planet i svoje bitke prenijeli na više razine Postojanja. Nakon dugog izbivanja, grupa energetskih bića vratila se na Zemlju u nesretnom izbjeglištvu zaposjedajući ljudska tijela. U utrci s vremenom u kojoj su ulozi njihovi životi, bit će prisiljeni na suradnju s ljudskim domaćinima, morat će iznalaziti načine za prikupljanje energije nužne za povratak kući – a sve to u svijetu koji im je stran i ispunjen ograničenjima.

I nisu oni jedine izbjeglice na Zemlji. Jesu li ih slijedili njihovi vjekovni neprijatelji, ili je posrijedi neka daleko opasnija prijetnja? Hoće li njihov rat ponovo potresti Zemlju? I kakvu će žrtvu zahtijevati mir? Jedno je sigurno – više nikad ništa neće biti isto.

Što je LARP:

LARP je skraćenica od Live Action Role Play, odnosno igranja određenih uloga uživo. Spoj je glume, sporta i umjetnosti, a funkcionira kao bilo koja druga igra s pozadinskom pričom i definiranim pravilima. Više informacija potražite na linku.

Ivana Delač (1983.) je diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i zaposlena je kao stručna suradnica u osnovnoj školi. Pohađa edukaciju iz bihevioralno-kognitivnih terapija i članica je Hrvatske psihološke komore. Autorica je nagrađivanog fantasy romana za djecu „Pegazari“ (2009.), kao i četrdesetak znanstvenofantastičnih i fantastičnih priča, te dobitnica tri nagrade SFERA (za roman za djecu, kratku priču i multimedijalni larp projekt „Astra“), jedne nagrade Artefakt i jedne Prve istrakonske nagrade. Osim pisanjem, bavi se uređivanjem sferakonske godišnje zbirke priča, a u slobodno vrijeme larpom i cosplayem.

Roman Izgnani objavio je Hangar 7 kao deveti naslov u biblioteci Solaris. Urednik je Davorin Horak koji će uz autoricu predstaviti roman. Izgnani su dostupni u Algoritam MK knjižarama po cijeni od 80 kn u mekom i 139 kn u tvrdom uvezu s ovitkom, dok će se na promociji meko izadnje moći nabaviti po akcijskoj cijeni od 50 kn.

Svi ste pozvani na promociju, vidimo se tamo!

Check Also

Finalisti nagrade Locus za 2022. godinu

Svake godine u Seattleu dodjeljuje se jedna od najprestižnijih žanrovskih književnih nagrada – Locus Award. …

Nominacije za nagradu Hugo 2022.

Objavljeni su finalisti za prestižnu žanrovsku nagradu Hugo 2022., Lodestar Award za najbolju knjigu za …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics