Na vidiku je promocija romana Izgnani autorice Ivane Delač

 

23112016_izgnani_post_1

U petak 25. studenog u 19:00 h u klubu Booksa ugledna autorica spekulativne fikcije Ivana Delač predstavit će svoj roman Izgnani. Prvi je to roman za mlade u kojem je glavna ljubavna priča lezbijska kao i prvi direktno inspiriran LARP-om.

Izgnani je priča o bićima s viših razina postojanja koja su spletom nesretnih okolnosti završili na zemlji i zaposjeli ljudska tijela nekolicine stanovnika Zagreba. Glavna junakinja A’lana, zajedno sa svojim suradnicima, našla se u svijetu koji joj je potpuno stran. Opasnost vreba sa svih strana, a mogućnosti za povratak sve su manje. Njihovi neprijatelji također su na Zemlji te otpočinje bitka za opstanak na ulicama suvremenog Zagreba.

Za one koji žele znati malo više o samoj radnji:

Nekoć davno, ljudi su ih nazivali bogovima, anđelima, duhovima. Zemlju je zamalo uništio njihov vjekovni rat, a ljudska je vrsta odahnula kad su napustili planet i svoje bitke prenijeli na više razine Postojanja. Nakon dugog izbivanja, grupa energetskih bića vratila se na Zemlju u nesretnom izbjeglištvu zaposjedajući ljudska tijela. U utrci s vremenom u kojoj su ulozi njihovi životi, bit će prisiljeni na suradnju s ljudskim domaćinima, morat će iznalaziti načine za prikupljanje energije nužne za povratak kući – a sve to u svijetu koji im je stran i ispunjen ograničenjima.

I nisu oni jedine izbjeglice na Zemlji. Jesu li ih slijedili njihovi vjekovni neprijatelji, ili je posrijedi neka daleko opasnija prijetnja? Hoće li njihov rat ponovo potresti Zemlju? I kakvu će žrtvu zahtijevati mir? Jedno je sigurno – više nikad ništa neće biti isto.

Što je LARP:

LARP je skraćenica od Live Action Role Play, odnosno igranja određenih uloga uživo. Spoj je glume, sporta i umjetnosti, a funkcionira kao bilo koja druga igra s pozadinskom pričom i definiranim pravilima. Više informacija potražite na linku.

Ivana Delač (1983.) je diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i zaposlena je kao stručna suradnica u osnovnoj školi. Pohađa edukaciju iz bihevioralno-kognitivnih terapija i članica je Hrvatske psihološke komore. Autorica je nagrađivanog fantasy romana za djecu „Pegazari“ (2009.), kao i četrdesetak znanstvenofantastičnih i fantastičnih priča, te dobitnica tri nagrade SFERA (za roman za djecu, kratku priču i multimedijalni larp projekt „Astra“), jedne nagrade Artefakt i jedne Prve istrakonske nagrade. Osim pisanjem, bavi se uređivanjem sferakonske godišnje zbirke priča, a u slobodno vrijeme larpom i cosplayem.

Roman Izgnani objavio je Hangar 7 kao deveti naslov u biblioteci Solaris. Urednik je Davorin Horak koji će uz autoricu predstaviti roman. Izgnani su dostupni u Algoritam MK knjižarama po cijeni od 80 kn u mekom i 139 kn u tvrdom uvezu s ovitkom, dok će se na promociji meko izadnje moći nabaviti po akcijskoj cijeni od 50 kn.

Svi ste pozvani na promociju, vidimo se tamo!

Check Also

FantaSTikon ponovno uživo u Splitu!

Ovog vikenda, od 17. do 19. ožujka, u prostorijama splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje …

Nominacije za nagradu Nebula za ostvarenja objavljena 2022. godine

Science Fiction and Fantasy Writers of America (SFWA), iliti američko udruženje SF&F pisaca objavilo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics