Prikupljanje sredstava za konceptualni metal album inspiriran fantasy romanom Kraljevstvo nade!

Kraljevstvo nade je humoristični roman mača i magije autora Erica Johanssona, koji je objavljen ove godine u izdanju nakladničke kuće Hangar 7, a do kraja godine na Amazonu se očekuje i verzija na engleskom jeziku (Kingdom of Hope), u prijevodu talentirane hrvatske fantasy autorice Barbare Mišković. Autor romana se upustio u jednu zanimljivu avanturu, te već mjesecima radi kao tekstopisac i jedan od vokalista za američki power metal bend Preludium Fury, predvođen multitalentiranim glazbenikom Jasonom Hallom, i to na konceptualnom metal albumu (prvom od planirana dva) na engleskom jeziku inspiriranom upravo romanom Kraljevstvo nade.

Rad na umjetničko-glazbenoj realizaciji Kraljevstva nade, odnosno, pretvaranju fantasy knjige u fantasy metal zahtjeva puno truda, energije i kreativnosti, a s time i financija budući da Jason Hall sam svira sve instrumente za bend Preludium Fury, snima, miksa, pravi master snimki, samostalno producira te zajedno s Ericom pjeva i piše tekstove, a nema nikakvu financijsku pomoć niti record label koji bi pomogao oko toga.

Trenutno je projekt u fazi miksanja pjesama za album koji će, kada izađe na jesen biti dostupan na svim većim glazbenim platformama i servisima kao što su Spotify, Amazon, Deezer, Youtube, a u planu je i fizičko CD izdanje koje će se prodavati zajedno s romanom na budućim autorskim promocijama knjige.

No, ostala je još jedna važna stvar, moćna epska naslovnica za album kao i upečatljivi logo za bend. Naslovnicu za album Kingdom Of Hope napravit će renomirani srpski autor svjetskog glasa, fantastični Dušan Marković. Stoga ekipi iza ovog projekta treba mala pomoć kako bi što prije prikupili potrebna sredstva za Dušanov umjetnički rad.

Cilj kampanje je preko poznate crowdfounding platforme GoFundMe prikupiti 270 dolara koliko je još potrebno za realizaciju naslovnice i loga za bend. Stoga ako želite i možete doprinijeti kampanji s donacijom od nekoliko dolara zaputite se na sljedeći link.

Kao nagradu za donaciju, svi donatori će dobiti mp3 pjesmu benda Preludium Fury po vlastitom izboru. Ukoliko niste u mogućnosti pomoći financijski, svejedno możete dati svoj doprinos dijeljenjem ove objave i linka za kampanju. Samo požurite jer vremena je jako malo, svega do kraja kolovoza.

Lets raise our swords and march for victory of Kingdom of Hope!

Preludium Fury

Check Also

Dobitnici nagrade SFERA za djela objavljena 2022. godine

SFeraKon je pred vratima, a to između ostalog znači i da su objavljeni dobitnici nagrade …

Zagreb 2123. – natječaj za najbolju kratku priču povodom Noći knjige

Kako bi izgledao Zagreb sto godina u budućnost? Odgovori na ovo pitanje traže se kroz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics