Hellraiser: u filmskom remakeu uz Jamie Clayton kao Pinheada gledat ćemo i Gorana Višnjića!

Prigodno za 35. godišnjicu Hellraisera stiže i novi film. Riječ je o rebootu Barkerovog kultnog horror filma iz 1987. godine koji je urodio s čak devet nastavaka i nadolazećom HBO-ovom serijom. Redatelj novog filma je David Bruckner (The Night House), a scenarij potpisuju Ben Collins i Luke Piotrowski. Za priču je pak zaslužan ni manje ni više nego David S. Goyer koji je već najavio da će radnja biti bazirana na noveli Pakleno srce (The Hellbound Heart) koja je također bila inspiracija za originalni film. U noveli je Barker prvi puta stvorio koncept sado-seksualnih Cenobitesa, među kojima je najpoznatiji Pinhead. I sam Clive Barker je sudjelovao na projektu kao jedan od producenata. Ostali producenti su Marc Toberoff, Goyer i Keith Levine.

Iako se reboot opisuje kao prilično vjeran, ali i evoluiran, očito je da postoje i neke značajne izmjene s obzirom da glavnu ulogu tumači Jamie Clayton (Sense8) kao Pinhead. Uz nju ostale glavne uloge tumače: Odessa A’zion (Grand Army), Brandon Flynn (13 Reasons Why), Goran Višnjić (The Boys), Drew Starkey (Outer Banks), Adam Faison (Everything’s Gonna Be Okay), Aoife Hinds (Normal People) i Hiam Abbass (Blade Runner 2049).

Zanimljivo je da se Barkerovo sudjelovanje na projektu odigralo nakon sudskog spora kojim je stekao američka prava na franšizu. Za novi film je imao samo riječi hvale: “Brucknerov rad odaje počast prvom filmu i njegovoj mitologiji, ali radnju odvodi u prostore gdje nikad nije bila. Ovo je Hellraiser u razmjerima koje jednostavno nisam očekivao. David i njegov tim uronili su u mitologiju priče, ali ono što me uzbuđuje je njihova želja da poštuju original čak i kad su ga revolucionarizirali za novu generaciju.”

Iza projekta stoje Spyglass Media Group i Hulu. Produkcija je netom završena, a snimalo se u Beogradu i Velikoj Britaniji. Film je trenutno u fazi postprodukcije, a na Hulu stiže negdje 2022. godine.

Check Also

Prvi pogled na akcijski SF film Borderlands!

Lionsgate je konačno otkrio prvi pogled na njihov akcijski SF film Borderlands, adaptaciju popularnog serijala …

Uskoro stiže norveški film Kraken!

Norveški film Kraken trenutno se nalazi u fazi predprodukcije, s planiranim budžetom od 5,3 milijuna …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics