HBO priprema TV seriju Hellraiser

Da, tko bi rekao, HBO je u poslu izdizanja pakla. Mreža trenutno razvija seriju baziranu na filmskoj franšizi Hellraiser, koja je pak bila utemeljena na horor noveli The Hellbound Heart, Clivea Barkera, koju je Dark Harvest prvi put objavio u studenom 1986. godine u antologijskom serijalu Night Visions. Riječ je o trećoj knjizi serijala koju je uredio ni manje ni više nego George R.R. Martin.

Važno je istaknuti kako nije riječ o rebootu Hellraisera nego je to svojevrsni nastavak, ekstenzija dobro poznate mitologije. Barem tako tvrde oni upoznati s projektom. Tvorci i scenaristi serije su Mark Verheiden (Battlestar Galactica, Daredevil) i Michael Dougherty (Trick ‘r Treat, Godzilla: King of the Monsters), a redatelj pilota i još barem nekoliko epizoda će biti David Gordon Green (Halloween 2018.). Verheiden i Dougherty su i izvršni producenti zajedno s Greenom i njegovim partnerima Dannyjem McBrideom, Jody Hill i Brandonom Jamesom iz Rough House Picturesa. Ostali izvršni producenti su Dan Farah iz Farah Filmsa, Roy Lee iz Vertigo Entertainmenta, Lawrence Kuppin, David Salzman i Eric Gardner iz Panacea Entertainmenta.

Serija će navodno u fokus staviti Cenobite i njihovog nemilosrdnog vođu Pinheada. Ukoliko vam treba podsjetnik Cenobiti su demoni iz pakla koji vole bol, te su stigli da pokupe ljudske duše i sačuvaju balans dobra i zla. Originalni filmski horor klasik izašao je 1987. godine, a sam Barker je bio scenarist i redatelj. Barker trenutno nije povezan s HBO-ovim projektom.

Nova serija nema nikakve veze ni s oživljavanjem Hellraisera na velikom platnu. Film je skoro prije godinu dana najavila Spyglass Media. Redatelj filma je David Bruckner (Night House), a scenarist i producent je David S. Goyer (Man of Steel).

Check Also

Prvi trailer za Marvelov film Captain America: Brave New World!

Marvel Studios je konačno objavio prvi teaser trailer i poster za Captain America: Brave New …

Prvi teaser za Netflixov distopijski film The Platform 2

Prvi pogled na Netflixov distopijski film The Platform 2 (Platforma 2) dobili smo još u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics