HBO razvija seriju temeljenu na video igri The Last of Us

Iz pepela filma The Last of Us u konačnici se izdignula tv serija. HBO je najavio televizijsku adaptaciju jedne od najboljih i najprodavanijih video igara – The Last of Us. Na projektu će sudjelovati i sam tvorac igre Neil Druckmann, što je rijetkost za adaptacije video igara jer kreatori obično nisu uključeni u taj proces. No ovdje je očito riječ o iznimci jer će Neil Druckmann sudjelovati i kao scenarist i izvršni producent zajedno s Craigom Mazinom, tvorcem izvrsne HBO-ove serije Chernobyl. “Ne mogu vjerovati da imam priliku se udružiti s jednim od mojih najdražih pisaca da dostavim putovanje Ellie i Joela na HBO.” – napisao je Druckmann na svom Twitter profilu.

Projekt je koprodukcija Sony Pictures Television i PlayStation Productions. Serija će se baviti događajima iz prve igre, s potencijalnim elementima iz iznimno očekivanog nastavka The Last of Us Part II koji bi trebao izaći 29. svibnja. Carolyn Strauss (Game of Thrones, Chernobyl) će također biti izvršna producentica zajedno s Evanom Wellsom, predsjednikom Naughty Doga, studija koji stoji iza razvoja igre.

“Od prvog trenutka kada sam sjeo da razgovaram s Craigom bio sam jednako oduševljen njegovim pristupom naraciji i njegovom ljubavi i dubokim razumijevanjem The Last of Us. Sa serijom Chernobyl, Craig i HBO su napravili napeto, dirljivo i emotivno remek-djelo. Ne mogu da zamislim boljeg partnera da oživim The Last of Us kao tv seriju na malim ekranima.” – dodao je Druckmann, u službenom priopćenju.

The Last of Us se odvija 20 godina nakon devastirajuće pandemije čovječanstva, koja je mnoge transformirala u ono što bi većina zvala zombijima, ali u svijetu igre riječ je o zaraženim, bezumnim ljuskama nakadašnjih ljudi. Priča prati Joela, jednog od preživjelih u jednom od malobrojnih preostalih ljudskih naselja, koji je dobio zadatak prošvercati 14-godišnju Ellie iz militarizirane zone karantene. Ellie je posebna jer je zaražena virusom, ali on na nju nije utjecao kao na ostale.

The Last of Us

Check Also

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Sweet Tooth: trailer za 2. sezonu Netflixove distopijske serije

Netflix je objavio novi teaser trailer za drugu sezonu serije Sweet Tooth, adaptaciju DC-jevog strip …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics