HBO je odobrio 2. sezonu serije Zmajeva kuća!

S obzirom na brojke o gledanosti nije nas začudila današnja vijest da je fantasy serija Zmajeva kuća (House of the Dragon) dobila odobrenje za drugu sezonu. Također kreativni tim koji stoji iza HBO-ove serije već je pričao o drugoj sezoni (točnije o njihovim zmajevima) još na San Diego Comic-Conu.

Zmajeva kuća daleko je najpopularnija premijera u povijesti HBO-a i HBO Maxa u Hrvatskoj, oborivši sve prethodne rekorde za novi naslov. Prva epizoda Zmajeve kuće stigla je u HBO Max ponudu u 03:00 h u ponedjeljak ujutro, u 21 europskoj zemlji širom Europe, uključujući nordijske zemlje, Nizozemsku, Centralnu i Istočnu Europu, Španjolsku i Portugal. Velika potražnja na streaming platformi počela je u ranim jutarnjim satima i dosegla vrhunac u ponedjeljak navečer. U SAD-u je premijera privukla 10 milijuna gledatelja na linearne kanale i HBO Max platformu u nedjelju navečer, što je dosad najveći broj gledatelja nove originalne serije u povijesti HBO-a.

Radnja serije od 10 epizoda, temeljene na knjizi Vatra i krv (Fire & Blood) Georgea R.R. Martina, odvija se 200 godina prije događaja iz Igre prijestolja (Game of Thrones) i govori o kući Targaryen. Nove epizode dolazit će u ponudu ponedjeljkom, tijekom narednih devet tjedana. Glavne uloge tumače Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel i Rhys Ifans.

“Izuzetno smo ponosni na ono što je cijeli tim Zmajeve kuće postigao s prvom sezonom. Naša fenomenalna glumačka ekipa i ekipa prihvatili su veliki izazov i nadmašili sva očekivanja, isporučujući seriju koja se već etablirala kao TV sadržaj kojeg morate pogledati. Veliko hvala Georgeu, Ryanu i Miguelu što su nas vodili na ovo putovanje. Ne možemo biti više uzbuđeni što ćemo nastaviti oživljavati epsku sagu o kući Targaryen u drugoj sezoni.” – izjavila je Francesca Orsi, izvršna potpredsjednica HBO-ovog programa.

Naš osvrt na prvu epizodu serije možete pročitati ovdje.

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

2 comments

  1. Prva epizoda HotD isprazna, druga dosadna. Otprilike kao meksička/turska sapunjara, samo u fantasy okružju i sa skupom produkcijom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics