Fantastic Zagreb Film Festival započinje kultnim akcijskim SF spektaklom „Aliens“

Šumoviti zagrebački Tuškanac postao je najpopularnije mjesto u Zagrebu i to zahvaljujući jedanaestom izdanju Fantastic Zagreb Film Festivala.

Večeras, u petak na programu je jedan od najboljih znanstvenofantastičnih filmova – Aliens, koji ove godine slavi 35. rođendan. Ovaj kultni akcijski SF iz 1986. u režiji Jamesa Camerona spektakularan je nastavak remek-djela Alien iz 1979. u režiji Ridleyja Scotta.

U subotu 03. srpnja u 21:30 h na programu vas očekuje film „Vrata u drugi svijet“ (Doors), američki SF triler smješten u našem svijetu u kojem se iznenade pojave portali koji vode u druge dimenzije. Nedjelja je rezervirana za vječni SF klasik „Loganov bijeg“ (“Logan’s Run”) iz 1976. o utopijskom svijetu budućnosti koji se pokaže kao mračna distopija. Film je osvojio Oscara za vizualne efekte te šest nagrada Saturn uključujući i onu za najbolji znanstvenofantastični film.

Projekcija francuskog SF spektakla „Posljednje putovanje“ (Le Dernier Voyage) redatelja Romaina Quirota zbog lošeg je vremena prebačena s četvrtka 01. srpnja na ponedjeljak 12. srpnja u 21:30 h.

Fantastic Zagreb ove godine vraća program Kratkog filma koji će se prikazivati u Kinu Tuškanac 08. i 09. srpnja u 19:00 h te uvodi novi atraktivni program VR filmova (Virtual Reality) koji će tijekom trajanja festivala moći pogledati u Muzeju iluzija svaki dan od 09:00 do 22:00 h. VR program je besplatan, a gledatelji će uz pomoć posebnih VR naočala moći uživati u vizualnim spektaklima atraktivnih filmova kao što su Odyssey 1.4.9, -22.7°C i Dreamin’Zone.

Fantastic Zagreb i dalje je jedini dog friendly festival: dozvolite svom psu da vas dovuče u prirodnu oazu Ljetne pozornice Tuškanac i zajedno besplatno uživajte u filmovima! Kompletan filmski program, cijene ulaznica i ostale informacije dostupne su na službenoj stranici festivala.

Check Also

Ovaj vikend održava se 25. Crtani romani šou – Zagreb Comic Con festival!

25. Crtani romani šou – Zagreb Comic Con festival stripa održat će se od 03. …

Prvi ZG Game Marathon!

Sutra, u subotu 25. rujna Na Jarunskom malom jezeru (pokraj kluba Aquarius) održat će se …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics