Foundation: novi trailer za Appleovu adaptaciju

Apple TV Plus je konačno službeno objavio kada stiže dugo očekivana tv adaptacija kultne trilogije Foundation (Fondacija) Isaaca Asimova. Serija premijerno stiže 24. rujna, i to s čak tri epizode od ukupno njih deset, a što nas točno očekuje provjerite u netom objavljenom novom traileru.

Kad revolucionarni dr. Hari Seldon predvidi predstojeći pad Carstva, on i grupa vjernih sljedbenika zaputili su se u zabačene krajeve galaksije kako bi osnovali Fondaciju u pokušaju obnove i očuvanja budućnosti civilizacije. Razjareni Harijevim tvrdnjama, vladajući Cleonsi, iz dugačkog niz carskih klonova, strahuju da im moć slabi, i prisiljeni su računati s potencijalnom stvarnošću da zauvijek izgube svoje nasljeđe.

Izvršni producenti serije su Robyn Asimov, David S. Goyer, Josh Friedman, Cameron Welsh, David Ellison, Dana Goldberg i Marcy Ross. Tvorac serije i showrunner je David S. Goyer. Redatelj je Rupert Sanders (Snow White and the Huntsman).

Trailer jasno pokazuje visoke vizualne standarde koje je Goyer nastojao postići. Serija je snimana u anamorfnom formatu u šest različitih zemalja, ponekad u snijegu, ponekad na otvorenom moru, ponekad pod vodom. “Bio sam odlučan da zaista i odemo na ta mjesta. To je serija za koju sam želio da bude vrlo teksturna. Otišli smo na Kanarske otoke, Berlin, Maltu i Island.” – izjavio je Goyer.

U seriji glumi Lee Pace (Halt and Catch Fire) kao Brother Day, car Galaksije i Jared Harris (Chernobyl) kao Hari Seldon, matematičar koji je predvidio propadanje Galaktičkog carstva i koji kreće u stvaranje kompendija svih znanja koje je nazvao “Encyclopedia Galactica”.

Ostale glavne uloge tumače Lou Llobell kao Gaal Dornick, Leah Harvey (Les Misérables) kao Salvor, Laura Birn (The Innocents) kao Demerzel, Terrence Mann (Sense8) kao Brother Dusk i Cassian Bilton kao Brother Dawn.

Recenziju romana Fondacija, prvog dijela trilogije možete pročitati ovdje. Više o ocu moderne znanstvene fantastike – Isaacu Asimovu možete pronaći na ovom linku. Također, na Inverzijinom webshopu trenutno možete pronaći na akcijskoj cijeni paket od prve dvije knjiga serijala Fondacija, u izdanju Koncept izdavaštva.

Check Also

Deadpool & Wolverine: novi teaser daje bolji pogled na Lady Deadpool

Od domaće pretpremijere filma Deadpool & Wolverine dijeli nas svega tjedan dana, a za sve …

Prvi trailer za Marvelov film Captain America: Brave New World!

Marvel Studios je konačno objavio prvi teaser trailer i poster za Captain America: Brave New …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics