Deset stvari koje možda niste znali o Leonardu Nimoyu

 

28022015_iamnotspock

Leonard Nimoy će uvijek biti povezivan s likom Mr. Spocka, i iako već jako puno znamo o legendi Zvjezdanih staza, učinilo nam se prigodnim da njegov odlazak u nepoznato obilježimo s onim manje poznatim činjenicama o njemu.

1. Iako je zapravo zbunjujuće Leonard Nimoy je napisao dvije autobiografske knjige o sebi. Jednu je naslovio I Am Not Spock, a drugu I Am Spock.

2. Nimoy je također izdao i nekoliko knjiga poezije uključujući i naslove A Lifetime Of Love, Come Be With Me i We Are All Children Looking For Love.

3. Nimoy je bio i uspješan fotograf. S fotografijom se počeo baviti već od svoje 13. godine. 2002. je izdao i knjigu fotografija pod naslovom The Shekhina Project, a njegova djela su bila izložena i u muzeju suvremene umjetnosti u Massachusettsu.

4. 1963. Nimoy se pojavio u epizodi serije The Lieutenant koju je napisao ni manje ni više nego Gene Roddenberry. Tamo se također pojavila i Nimoyova buduća supruga kao i njegov budući kolega iz Zvjezdanih staza – Majel Barrett.

5. Leonard Nimoy je glumio s Williamamom Shatnerom i prije Zvjezdanih staza. Donosimo klip iz serije The Man From U.N.C.L.E.: The Project Strigas Affair (1964.)

6. Jednom je tijekom snimanja Zvjezdanih staza Nimoy morao na hitni zahvat zubaru te je na isti odjurio u kompletnom kostimu koji je uključivao i njegove prepoznatljive šiljate uši.

7. 1969. nakon što su se Zvjezdane staze prestale snimati Nimoy je kupio dućan za kućne ljubimce. Kada je upitan zašto dao je sljedeći odgovor:

Uvijek sam osjećao to nešto prema životinjama, a jednom sam i radio u jednom takvom dućanu da bi se uzdržavo od jedne do druge uloge na televiziji. Također volim ljude koji kupuju u takvim dućanima.”

8. 2008. Nimoy je donirao 2300$ za kampanju Barracka Obame.

9. Nimoy nije stranac ni redateljskoj stolici. Režirao je Zvjezdane staze III i IV, epizodu Shatnerove tv serije T.J.Hooker kao i popularnu komediju iz 1987. 3 Men and a Baby.

10. Za razliku od Shatnera koji baš nije imao glazbenog dara, Nimoy je bio sušta suprotnost. Izdao je čak pet albuma. Poslušajte njegovu verziju Proud Mary, a ako stvarno želite poslasticu tada se počastite s videom za The Ballad of Bilbo Baggins.

Check Also

Guillermo del Toro se sprema adaptirati hrvatski roman “Dublje od bezdana”

  Nije prošlo ni tjedan dana od izlaska knjige, a Gullermo del Toro je već …

Prisjećanje na Leonarda Nimoya, jednog od najvećih ikona žanra

  Leonard Nimoy je preminuo 27. veljače 2015. u 83. godini života. Povodom tog nemilog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics