David Benioff i D.B. Weiss režiseri su novog Star Wars filma

Iz Westerosa u daleku, daleku galaksiju. Tako nekako bi mogli opisati novu vijest iz kuće velikog miša. Disney je objavio da su David Benioff i D.B. Weiss, kreatori, showrunneri i scenaristi megapopularne „Igre prijestolja“; sada službeno i dio Star Wars obitelji. Upravo će oni biti režiseri prvog filma koji nas očekuje nakon završetka Skywalker sage. Star Wars: The Rise of Skywalker zadnji je film prije duže pauze, nakon koje nas očekuje film u režiji Benioffa i Weissa. Najvjerojatnije se radi o prvom filmu nove trilogije.

Vijest je potvrdio Bob Iger, u sklopu MoffetNathanson Media & Communications summita: “Napravili smo dogovor s Davidom Benioffom i D.B Weissom, koji su poznati po Igri prijestolja, i sljedeći film koji ćemo pustiti je njihov.”

Ovo nije prva suradnja Benioffa i Weissa sa Disneyjem, jer su već ranije bili najavljeni kao scenaristi i producenti još neimenovane Star Wars serije za Disney +. Iako je ovaj dvojac zaslužan za Emmyjima višestruko nagrađivanu „Igru prijestolja“, njihov posljednji rad na razočaravajućoj finalnoj sezoni, izazvao je nemalo nezadovoljstvo među vjernim fanovima, te će biti zanimljivo vidjeti kakve će ovo posljedice imati na njihovu suradnju s Lucasfilmom. Pogotovo jer se većina zamjerki odnosi upravo na scenarij, a tek ćemo imati prilike vidjeti njihovu prvu režiju s nadolazećom finalnom epizodom serije.

Ako ne bude bilo dodatnih promjena, Star Wars film u režiji Benioffa i Weissa dolazi na velike ekrane 16. prosinca 2022., s još dva filma svake druge godine, do 2026. godine.

Check Also

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

MGM Plus 23. travnja starta s 2. sezonom horor serije From i doku serijom Amityville: An Origin Story

Streaming servis MGM Plus proslavit će pola puta do Noći vještica iliti Halfway to Halloween …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics