CBS-ova adaptacija Kingovog romana The Stand stiže u prosincu!

CBS je objavio datum premijere za njihovu vrlo iščekivanu adaptaciju legendarnog Kingovog postapokaliptičnog romana The Stand. Riječ je o limitiranoj seriji od 9 epizoda koja na CBS All Access stiže 17. prosinca. Prve fotke iz serije su otkrivene u svibnju. Produkcija je počela još prošle jeseni, a serija je prije naše stvarne pandemije i bila planirana za kraj godine, te je na tome i ostalo.

Josh Boone (The Fault in Our Stars) i Ben Cavell (Justified, Homeland) zajedno vode projekt i potpisuju scenarij. Boone je ujedno i jedan od režisera (prve i posljednje epizode), a Cavell je i showrunner. Izvršni producenti uz Boonea i Cavella su Roy Lee (It), Jimmy Miller (Land of the Lost), Richard P. Rubinstein (koji je producirao ABC-jevu miniseriju The Stand iz 1994. godine), Will Weiske (Land of the Lost) i Miri Yoon (Jonah Hex, Lore). I sam Stephen King, kao i njegov sin Owen King su sudjelovali u adaptaciji romana za potrebe CBS-ove serije. Dapače Stephen King je čak i napisao finale koje će ići van granica njegovog popularnog romana iz 1978. godine.

Serija će izmješati kronologiju Kingovog romana, odnosno radnja se neće odvijati na isti linearni način kao kod ABC-jeve adaptacije iz 1994. godine. Već na početku se otkriva svijet devastiran virusom. Prva epizoda započinje s preživjelima u maskama i zaštitnoj opremi kako čiste susjedstvo od mrtvih u Boulderu, Coloradu. Ti ljudi, žene i muškarci su među posljednjima ostacima čovječanstva, te nastoje ponovno pokrenuti društvo. Svaki od njih je imun na Captain Trips virus, koji je ubio sve ostale. Oni nose maske i zaštitnu opremu jer je čišćenje propadajućih ljudskih tijela vrlo neuredan posao. Kako ćemo upoznavati glavne likove u razrušenom svijetu, vidjet ćemo flashbackove s njihovim starim životima u trenutku kada je pandemija pogodila.

“Tijekom dvije godine koje smo proveli na kreiranju serije The Stand, svi smo osjećali odgovornost prilagođavanja onoga što je možda najomiljenije djelo jednog od najomiljenijih pripovjedača na svijetu, ali nitko od nas nije mogao zamisliti da će 40-godišnje remek-djelo Stephena Kinga o globalnoj pandemiji postati ovako jezivo relevantno.” – izjavio je Benjamin Cavell.

Glavne uloge tumače James Marsden (Westworld) kao Stu Redman, Amber Heard (Aquaman) kao Nadine Cross, Alexander Skarsgård (Big Little Lies) kao Randall Flagg, Greg Kinnear (As Good as It Gets) kao Glen Bateman, Whoopi Goldberg (Nobody’s Fool) kao Majka Abigail, Odessa Young (Assassination Nation) kao Frannie Goldsmith, Nat Wolff (Paper Towns) kao Lloyd Henreid, Henry Zaga (The New Mutants) kao Nick Andros, Jovan Adepo (Overlord) kao Larry Underwood, Owen Teague (IT) kao Harold Lauder, Brad William Henke (Orange Is the New Black) kao Tom Cullen, Daniel Sunjata (Rescue Me) kao novi lik – Cobb, Katherine McNamara (Arrow) kao Julie Lawry, Eion Bailey (Band of Brothers) kao Teddy Weizak, Hamish Linklater (Legion) kao dr. Ellis i Heather Graham (The Hangover) kao Rita Blakemoor.

Zanimljivo je i da će cameo ulogu ostvariti filmaš Mick Garris (Sleepwalkers, miniserija The Shining) koji je režirao ABC-jevu adaptaciju The Stand.

Check Also

Novi teaser za Maxovu seriju Dune: Prophecy!

Warner Bros. i Max objavili su novi teaser trailer za vrlo iščekivanu spin-off seriju Dune: …

Deadpool & Wolverine: novi teaser daje bolji pogled na Lady Deadpool

Od domaće pretpremijere filma Deadpool & Wolverine dijeli nas svega tjedan dana, a za sve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics