The Stand: prvi pogled na CBS-ovu adaptaciju Kingovog romana!

Dobili smo prvi pogled na novu tv adaptaciju legendarnog Kingovog postapokaliptičnog romana The Stand. Riječ je o prvim fotkama iz serije koje nam otkrivaju pogled na Alexandera Skarsgårda kao demonskog Randalla Flagga; Whoopi Goldberg kao dobronamjernu Majku Abagail; Odessu Young kao Frannie Goldsmith, buduću majku imunu na bolest; Owena Teaguea kao Harolda Laudera, susjeda od Frannie; Jovana Adepoa kao glazbenika Larryja Underwooda; Heather Graham kao Ritu Blakemoor, bivšu pripadnicu elitnog njujorškog društva i Nata Wolffa kao Lloyda Henreida, zatvorenika kojeg je Flagg posjetio kada mu je bio potreban. Nisu otvorene sve karte i prikazani svi likovi, ali ovo je u svakom slučaju više nego pristojan prvi pogled na neke od glavnih aktera priče.

Tu su još i Henry Zaga kao gluhi Nick Andros, koji jako dobro razumije ljudsku prirodu, ali zato njega često ne razumiju; Amber Heard kao Nadine Cross, žena u konfliktu, koju vuku mračni i sebični nagoni; Greg Kinnear kao Glen Bateman, profesor sociologije, koji se radi pokojne žene u tuzi izgubio davno prije kobnog virusa i James Marsden kao Stu Redman, teksaški dobričina.

Osim fotografija otkriveno je par zanimljivosti vezanih uz CBS-ovu limitiranu seriju. Sada znamo da će serija izmješati kronologiju Kingovog romana, odnosno radnja se neće odvijati na isti linearni način kao kod ABC-jeve adaptacije iz 1994. godine. Već na početku serije svijet je devastiran virusom. Prvu epizodu režirao je Josh Boone, i otvorio je s preživjelima u maskama i zaštitnoj opremi kako čiste susjedstvo od mrtvih u Boulderu, Coloradu. Ti ljudi, žene i muškarci su među posljednjima ostacima čovječanstva, te nastoje ponovno pokrenuti društvo. Svaki od njih je imun na Captain Trips virus, koji je ubio sve ostale. Oni nose maske i zaštitnu opremu jer je čišćenje propadajućih ljudskih tijela vrlo neuredan posao. Kaako ćemo upoznavati glavne likove u razrušenom svijetu, vidjet ćemo flashbackove s njihovim starim životima u trenutku kada je pandemija pogodila.

Datum premijere još nije otkriven. Produkcija je počela prošle jeseni, i serija je prije naše stvarne pandemije planirana za kraj ove godine. Kako je rad na seriji od 9 epizoda većinom završen najvjerojatnije ćemo je i gledati s krajem godine.

Josh Boone (The Fault in Our Stars) i Ben Cavell (Justified, Homeland) zajedno vode projekt i potpisuju scenarij, dok je Boone i režiser. Izvršni producenti uz Boonea i Cavella su Roy Lee (It), Jimmy Miller (Land of the Lost), Richard P. Rubinstein (koji je producirao ABC-jevu miniseriju The Stand iz 1994. godine), Will Weiske (Land of the Lost) i Miri Yoon (Jonah Hex, Lore). I sam Stephen King, kao i njegov sin Owen King su sudjelovali u adaptaciji romana za potrebe CBS-ove serije. Dapače Stephen King je čak i napisao finale koje će ići van granica njegovog popularnog romana iz 1978. godine.

Serija će oživjeti fantastičnu Kingovu viziju svijeta gdje je čovječanstvo desetkovano, radi virusa koji je ubio više od 99% ljudske populacije u razdoblju od svega nekoliko tjedana. Šačica imunih nastoji preživjeti u svijetu gdje se formiraju novi savezi i nove zajednice. Sudbina čovječanstva leži na ramenima dobronamjerne Majke Abagail, i njezinih pratitelja… koji će se morati suočiti s njihovom najvećom noćnom morom, demonskim Randallom Flaggom…

The Stand

The Stand

The Stand

The Stand

The Stand

The Stand

The Stand

The Stand

Check Also

Star Trek: Starfleet Academy, službeno je najavljena nova igrana serija!

Nema dugo da smo pisali o tome kako je Strange New Worlds u tom trenutku …

House of the Dragon: 2. sezona će imati manji broj epizoda nego prva

Otkriven je broj epizoda druge sezone HBO-ove fantasy serije House of the Dragon iliti Zmajeve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics