Čaj kod Ludog Klobučara: Sjećanje na Milenu Benini

Prvo izdanje nove runde mjesečnog okupljanja ljubitelja knjiga trebalo je biti posvećeno raznoraznim zanimljivim naslovima žanrovske i nežanrovske literature. Organizatori su se kao i svi mi nadali da će se autorica, prevoditeljica i urednica Milena Benini uspjeti othrvati opakoj bolesti i nekom prilikom se pridružiti u razgovorima o knjigama kako bi podijelila svoje ogromno znanje i strast prema čitanju. No na žalost, to više neće biti moguće jer nas je Milena napustila zauvijek. Stoga će ovo prvo obnovljeno izdanje “Čaja kod Ludog Klobučara” biti posvećno njezinom životu i radu.

Ponesite omiljenu knjigu koju je Milena napisala, prevela, ili neku koju vam je preporučila i koja vam puno znači. Svi su pozvani u Crni mačak, u utorak, 09. lipnja od 19:00 h da podijele uspomene na trenutke provedene s njom.

“Čaj kod Ludog Klobučara” osmišljen je kao safe haven za sve oni koji se rado izgube u dobrom knjiškom štivu. Susreti će biti slobodnog karaktera, jednomjesečno druženje uz raspravu o omiljenim (a i manje omiljenim) knjigama, a voditeljica Ana Jembrek će se pobrinuti da tu bude i tematskih večeri, kvizova, igara, kao i zajedničkih čitanja.

Ana Jembrek knjiška je zaljubljenica od trenutka kada je s osam godina rođenom ocu ukrala knjigu “2001: Odiseja u svemiru” te je pročitala od korica do korica. Nije razumijela apsolutno ništa, ali se ljubav prema knjigama bespovratno rodila. Iako joj danas čitalački ukus eklektično varira, posebno je slaba upravo na žanrovsku literaturu, a najviše voli kad o pročitanom može s nekim i popričati.

Ispraćaj Milene Benini biti će u ponedjeljak, 08. lipnja 2020. u 10:50 na Mirogoju.

Milena Benini

Check Also

FantaSTikon slavi 10 godina postojanja!

Ovog vikenda, od 15. do 17. ožujka, u prostorijama splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje …

Napustio nas je Davor Šišović, koji je dao velik doprinos znanstvenoj fantastici i njezinoj promociji

U subotu, 14. listopada, zauvijek nas je napustio Davor Šišović – Šiška: novinar, publicist, pisac, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics