Animafest Zagreb otvara program Ljetne pozornice Tuškanac

Ljetnu pozornicu Tuškanac već tradicionalno otvara Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb, koji će od 05. do 07. lipnja najaviti svoje jesensko izdanje.

Program počinje animiranim filmom Milorada Krstića Ruben Brandt, kolekcionar, prošlogodišnjim dobitnikom Animafestova Grand Prixa za dugometražni film, koji je bio i mađarski kandidat za Oscara. U fokusu filma je psihoterapeut koji krade umjetničke slike kako bi zaustavio noćne more od kojih pati uslijed subliminalnih poruka koje je primao u djetinjstvu. 06. lipnja na programu je animirani film Slavna invazija medvjeda na Siciliju, redatelja, te slavnog talijanskog ilustratora i stripaša Lorenza Mattottija kojem je za inspiraciju poslužila istoimena žanrovska priča Dina Buzzatija.

07. lipnja se prikazuje Fantastična priča o Maroni Ance Damian i belgijskog ilustratora Brechta Evensa, koji koriste čudesan naivni stil kako bi predstavili svijet kroz oči psića. U središtu priče je malena mješanka Marona koja doživi nesreću. Dok joj se u bljeskovima vraćaju uspomene iz života, prisjeća se različitih vlasnika koje je bezuvjetno voljela i uči nas lekciju o ljubavi, sreći i odanosti. Sve projekcije započinju u 21:30 h, a filmovi će biti prikazani s hrvatskim i engleskim podnaslovima. Zbog nepredvidivih vremenskih prilika, ulaznice će biti moguće kupiti isključivo na dan projekcije (online i na blagajni kina).

U srpnju slijedi jubilarno 10. izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala, kojeg ni pandemija neće spriječiti da nam dostavi pregršt kultnih ali i novih filmova SF-a, fantastike i horora. Izbor iz svojih programa predstavit će još i Zagreb Film Festival, Motovun Film Festival te Filmski programi Hrvatskog filmskog saveza.

U kolovozu će pak krenuti novi filmski program Film u šumi. Riječ je o presjeku recentnih i aktualnih filmskih hitova, s posebnim gostovanjima programa kina Kinoteka.

“Bez obzira jeste li ljubitelji akcije, drame, humora ili arta, u šumi ćete pronaći film za sebe”, poručuju organizatori programa.

Check Also

Ovaj vikend održava se 25. Crtani romani šou – Zagreb Comic Con festival!

25. Crtani romani šou – Zagreb Comic Con festival stripa održat će se od 03. …

Prvi ZG Game Marathon!

Sutra, u subotu 25. rujna Na Jarunskom malom jezeru (pokraj kluba Aquarius) održat će se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics