Zvjezdana vrata su korak bliže novom otvaranju!

Nova serija Stargate (Zvjezdana vrata) se čini sve izglednijom. Već je od ranije poznato da je bivši producent Brad Wright, koji je pomogao oblikovati franšizu sa serijalima Stargate SG-1, Stargate Atlantis i Stargate Universe, posljednjih godina radio na “pitchu” za novu Stargate seriju. No stvari se razvijaju vrlo polako, dobrim dijelom radi pandemije koronavirusa, te stoga nema puno friških vijesti vezanih uz potencijalni projekt. S druge pak strane fanove može utješiti informacija da se iza scene ipak nešto dešava.

Producent Joseph Mallozzi (SG-1, Atlantis, Universe) objavio je na Twitteru i Redditu da razgovori napreduju u pravcu pokretanja projekta, a fanovima je čak i ponudio neke detalje. Kao prvo, Mallozzi je prilično jasno rekao da je “pitch” kojeg razvija Wright postavljen unutar postojećeg kontinuiteta kojeg su proveli nekoliko godina gradeći u prethodnim serijama. Dodao je kako će fanovi vidjeti puno “poznatih lica” ako serija krene naprijed. Dakle, sve ono čemu se većina fanova i nada, setting koji će dopustiti povratak poznatih lica.

Točnije, Mallozzi je istaknuo kako će fanovi dobiti “odgovore” na veliki cliffhanger s kojim je završila franšiza, s finalnom sezonom Stargate: Universea gdje brod skače u nepoznato. Također se pozabavio pitanjem gdje bi se potencijalni projekt mogao emitirati ako na kraju dođe do malih ekrana. I na žalost to je još uvijek jedna od velikih nepoznanica projekta.

Za sada je prema Mallozziju situacija sljedeća: zaključano je pet simbola, od ukupno sedam na zvjezdanim vratima.

S toliko mnogo stvari koje se u današnje vrijeme ponovo oživljavaju i pokreću – od nove Battlestar Galactice koja dolazi na Peacock, do čitavog dijapazona Star Trek serijala na CBS All Accessu – čudno je što je SG-1 u stanju mirovanja već devet godina, još od otkazivanja Universea 2011. (izuzev limitirane web serije Stargate Origins iz 2018. godine). To je ogromna franšiza s doslovnim portalom koji nudi neograničene mogućnosti, tako da uopće ne sumnjamo da će nova serija zaživjeti, samo je pitanje kada.

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics