Zima dolazi! Što očekivati od nove sezone Igre prijestolja?

 

04122015_got_post

Zima dolazi ovog proljeća! Do onda nas čeka (nadamo se) brdo trailera, slika, teorija, nagađanja… Neki puta cijeli taj proces zna biti zabavniji od same sezone koju toliko čekamo (khm, khm, prošla sezona, khm, khm).

Trenutno nam je došao samo jedan kratki teaser koji ne otkriva gotovo ništa, ali svejedno uspijeva uzeti pozornost. U njemu vidimo nekoliko značajnijih smaknuća, par novonastalih invaliditeta i opći očaj koji je zaokružen Branovom najavom kako ono najgore ipak tek dolazi.

Usprkos tome što su mi po glavi prolazile ‘To je to?!’ misli, istovremeno su mi tijelo tresli trnci. Ljudi iza serije Igra prijestolja stvarno ne trebaju dati puno za postizanje euforije kod fanova. Valjda je to tako nakon šest godina postojanja.

I što bismo trebali očekivati od nove sezone? Osim, naravno, puno mrtvih.

Ovo je prvi put da serija prelazi knjige tako da vjerujem da će svaka scena dobiti debatu u stilu: “Je li im ovo Martin rekao ili su to oni smislili?”

Iako ima par radnji iz knjiga koje još uvijek moramo tek vidjeti na ekranu (Greyjoyeve čekamo od početka serije), nema sumnje da ćemo jako rano saznati hoće li Jon ostati mrtav, kako će se Dany vratiti na vrh hranidbenog lanca ili koji će vrag uopće biti Tyrionova uloga od sada na dalje.

Najzanimljivije je ipak ono što teaser najavljuje – zima, odnosno, početak invazije White Walkera. Gotovo sigurno se puni napad može očekivati tek za klimaks posljednje sezone serije, ali nema sumnje da ćemo ove sezone, pogotovo s povratkom na Brana, saznati puno više o nadolazećoj ledenoj apokalipsi.

Šteta je što još uvijek nema nikakve naznake skorog dolaska šeste knjige serijala “Vjetrovi Zime“, jer iako će biti uzbudljivo prvi put gledati seriju uz potpuno neznanje (nečitačima je to u biti standard, ali njima sada barem nitko neće moći slučajno – ili namjerno – otkriti nešto), stvarno će biti žalosno jednog dana čitati knjigu znajući što se dogodilo sa svim likovima. Zbog toga se zapravo nadam da će sada izmjena biti još i više, toliko puno da će cijela stvar izgledati sasvim drugačije od onoga što je Martin otkrio Davidu i Danu. Onda, kad konačno budemo čitali knjigu, moći ćemo biti dodatno iznenađeni zbog svake drastične promijene.

No to je samo još jedno nadanje.

Do onda možemo samo pretpostavljati tko će sve umrijeti, ili tko će se vratiti iz mrtvih.

Šesta sezona počinje u travnju 2016. godine tako da imamo sasvim dovoljno vremena za oklade.

Check Also

The Witcher: Netflix je dao zeleno svjetlo za 5. sezonu

Ne znamo koliko vam je to uzbudljiva vijest, s obzirom da već od četvrte sezone …

Star Trek: Strange New Worlds, novi trailer, isječak i poster za 2. sezonu

Paramount Plus objavio je novi trailer, isječak i poster za drugu sezonu serije Star Trek: …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics