Zemlja je napadnuta u akcijskoj komediji Pikseli koja je danas stigla u domaća kina

 

23072015_pikseli_post_1

Prije tridesetak godina američka znanstvena postaja NASA u svemir je lansirala vremensku kapsulu u nadi da će stupiti u prvi kontakt s izvanzemaljskim oblikom života. Kapsula je sadržavala poruke mira najvećih svjetskih vođa tog vremena, razne predmete koji su karakteristični za naš planet, ali i temeljite prikaze tada najpopularnijih video igara na svijetu. Nažalost, izvanzemaljci koji su došli u kontakt s vremenskom kapsulom upravo su te video igre okarakterizirali kao prijetnju pa su odlučili uzvratiti na najgori mogući način: doslovno oživjeti sve likove video igara i poslati ih natrag na Zemlju kako bi isti uništili nas i našu planetu.

Riječ je o akcijskoj komediji Pikseli koja se od danas počela prikazivati u domaćim kino dvoranama. Redatelj filma je Chris Columbus, a glavne uloge ostvarili su Adam Sandler, Kevin James, Josh Gad, Michelle Monaghan i zvijezda TV-serije Igra prijestolja Peter Dinklage. U svojem filmskom debiju u maloj sporednoj ulozi pojavljuje se i trenutno najbolja tenisačica svijeta Serena Williams.

Kao klinci u osamdesetim godinama prošlog stoljeća, Sam Brenner (Sandler), Will Cooper (James), Ludlow Lamonsoff (Gad) i Eddie “The Fire Blaster” Plant (Dinklage) tisućama puta spašavali su svijet ali u video igricama koje su plaćali 25 centi po igri. Sada će morati spasiti svijet i u stvarnom životu. Nakon što intergalatički vanzemaljci potpuno pogrešno protumače primjere arkadnih video igara kao objavu rata, oni napadnu Zemlju koristeći video igrice kao modele za svoje napade. Američki predsjednik Cooper prisiljen je pozvati svoje stare prijatelje, a ujedno i stručnjake u video igrama kako bi pokušali spasiti svijet prije nego ga unište Pac-Man, Donkey Kong, Galaga, Centipede i Space Invaders. U njihovoj bitci pridružit će im se i poručnica Violet Van Patten (Monaghan), specijalistica za nabavku jedinstvenih oružja kakva su igračima potrebna da bi porazili izvanzemaljce.

Hoće li geekovi uspjeti spasiti našu planetu u akcijskoj komediji Pikseli možete provjeriti već danas u svim kinima i u 4DX-u. Game on!

23072015_pikseli_poster

Check Also

House of the Dragon: nove fotografije i teaser iz nadolazeće serije!

S obzirom da nas od premijere HBO-ove fantasy serije House of the Dragon (Zmajeva kuća) …

Prvi pogled na film The Pope’s Exorcist, s Russellom Croweom u titularnoj ulozi!

Iz radionice kuće Sony Screen Gems uskoro nam stiže nadnaravni triler The Pope’s Exorcist. Film …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics