Zemeckis kreće u novu adaptaciju romana The Witches

Redatelj Nicolas Roeg već je 1990. vrlo uspješno adaptirao The Witches, dječju mračnu fantasy priču Roalda Dahla. Teško da kao naš čitatelj niste svojevremeno uživali u izvedbi fantastične Angelice Huston. Većini se sasvim sigurno film dopao jer inače ne bi i dan danas nosio rijetku ocijenu od 100% na Rotten Tomatoes. Sada gotovo 30 godina kasnije čini se da je stiglo vrijeme za remake.

Robert Zemeckis nalazi se u posljednjoj fazi pregovora da režira i napiše scenarij za novu filmsku adaptaciju klasične Dahlove dječje knjige. Kako prenosi Variety film će producirati Alfonso Cuaron i Guillermo del Toro, koji su oboje svojedobno željeli i sami režirati film.

Očekuje se da će Zemeckisova adaptacija za Warner Bros. biti više vjernija knjizi. Roegova verzija je zamijenila mladog britanskog dječaka za američkog, i nije imala prilično mračno finale kao što je bio slučaj u predlošku (zbog kojega je sam Dahl imao loše mišljenje o filmu). No u najmanju ruku ostaje za vidjeti da li će se osjetiti snažan norveški utjecaj kao u originalu. Za sada ne znamo čak ni da li je ovdje riječ o igranom filmu ili animiranom.

Radnja se odvija oko osmogodišnjeg dječaka koji odlazi živjeti sa svojom norveškom bakom nakon što mu roditelji poginu u automobilskoj nesreći. Njegova baka priča izvrsne priče, a najviše ga se dojmi jedna o vješticama koje žele ubiti ljudsko dijete. Upozoren je kako prepoznati demone sakrivene među ljudima i kada naiđe na cijeli skup vještica mora se osloniti na vlastitu lukavost i nekoliko prijatelja kako bi nadvladao sve njihove zlobne sheme.

Zanimljivo je da nam ova vijest dolazi na dan kada je objavljen i prvi trailer za Zemeckisov film Welcome to Marwen koji je inspiriran dokumentarcem Marwencol. Tehnički film ne spada u žanr, nego u vrlo specifičnu nišu stvarnosti koja se isprepliće s maštom, ali malo ulazi u polje fantasyja pa stoga za one koje tako nešto zanima trailer možete pronaći ispod teksta i trailera za Roegovu adaptaciju The Witches.

Check Also

Fallout: retro posteri glavnih likova serije!

Prime Video prvi je teaser trailer za seriju Fallout objavio još u prosincu 2023., a …

Apple će ekranizirati kultni roman Neuromancer Williama Gibsona

Apple TV Plus naručio je seriju Neuromancer, adaptaciju istoimenog kultnog i nagrađivanog romana Williama Gibsona, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics