Zagreb 2123. – natječaj za najbolju kratku priču povodom Noći knjige

Kako bi izgledao Zagreb sto godina u budućnost? Odgovori na ovo pitanje traže se kroz natječaj za najbolju kratku priču koji je organizirao Bibliobus u suradnji s društvom za znanstvenu fantastiku SFera i nakladničkom i medijskom kućom Hangar 7! Pozivaju se mladi (od 13. godine nadalje) i odrasli da pod naslovom Zagreb 2123. opišu glavni grad sto godina u budućnost, dakle 2123. godine. Priča treba pripadati SF žanru i mora sadržavati najviše 15 kartica odnosno 27 000 znakova s razmacima, a naglasak bi trebao biti na umjetnoj inteligenciji. S obzirom da je povod natječaja Noć knjige, a ove godine je u fokusu umjetna inteligencija odnosno tema: Sanjaju li roboti električne knjige?

Priče se šalju na mail: bibliobus@kgz.hr do 20. travnja 2023., a najbolja kratka priča se nagrađuje s dvjema ulaznicama za SF konvenciju SFeraKon (koji se ove godine održava od 12. do 15. svibnja na FER-u u Zagrebu i između ostalog dovodi jednu vrlo zanimljivu i poznatu knjišku gošću) i paketom knjiga SF žanra nakladničke kuće Hangar 7. Uz kratku priču potrebno je navesti ime i prezime te datum rođenja, a pobjednici se objavljuju na Noć knjige.

Želite li saznati više o Bibliobusu i njegovim projektima, ili jednostavno provjeriti njegova stajališta to možete učiniti ovdje.

Zagreb 2123.

Check Also

FantaSTikon slavi 10 godina postojanja!

Ovog vikenda, od 15. do 17. ožujka, u prostorijama splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje …

Napustio nas je Davor Šišović, koji je dao velik doprinos znanstvenoj fantastici i njezinoj promociji

U subotu, 14. listopada, zauvijek nas je napustio Davor Šišović – Šiška: novinar, publicist, pisac, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics