Welcome to Derry: Bill Skarsgård ponovno će tumačiti ulogu Pennywisea!

Max je krajem prošle godine objavio promo video s kojim su najavili njihov plan za 2024./2025. godinu, gdje je prikazan i vrlo kratak pogled na horor seriju Welcome to Derry (radni naslov), prikvel filmova It i It Chapter Two redatelja Andyja Muschiettija. A sada su pak objavljene vrlo važne vijesti za one koji s iščekivanjem prate sve detalje vezane uz seriju. Poznato lice vraća se teroriziranju djece u Derryju. Bill Skarsgård ponovo će tumačiti lik Pennywisea i biti jedan od izvršnih producenata nadolazeće serije. Skarsgård će se tako ponovo ujediniti s ostalim ključnim kreativnim figurama koje su radile na filmovima franšize: redateljem Andyjem Muschiettijem, producenticom Barbarom Muschietti, koproducentom Jasonom Fuchsom i producentima Royem Leejem i Danom Linom. Andy Muschietti će režirati četiri epizode od ukupno njih devet, a Fuchs je scenarist prve epizode koja je bazirana na priči koju zajedno potpisuju Muschietti i Fuchs.

Zanimljivo je kako je u ožujku prošle godine Skarsgård tvrdio da “nije uključen” u nadolazeću seriju. Uz Skarsgårda, u ostalim glavnim ulogama gledat ćemo Jovana Adepoa, Chrisa Chalka, Taylour Paige, Jamesa Remara te Madeleine Stowe i Stephena Ridera.

Iako je serija u razvoju od 2022., detalji o tome što nas očekuje su gotovo nepostojeći, a čak je i radni naslov Welcome to Derry podložan promjenama.

Radnja serije odvija se u 1960-ima i bavi se podrijetlom prokletstva koje će proganjati gradić u Maineu sljedećih 27 godina. Serija polagano vodi prema događajima prvog filma u kojem su glavne uloge tumačili Finn Wolfhard, Jaeden Martell, Sophia Lillis, Chosen Jacobs, Jeremy Ray Taylor i Bill Skarsgård. Skarsgård je ulogu Pennywisea tumačio i u nastavku iz 2019., u kojem su ostale glavne uloge imali James McAvoy, Bill Hader, Jessica Chastain, Isaiah Mustafa i Jay Ryan. Welcome to Derry će tako proširiti viziju koju je uspostavio Muschietti u igranim filmovima, a koji su zaradili ukupno 1,17 milijardi dolara diljem svijeta.

U ovom trenutku i dalje nije poznat službeni datum premijere serije. Očekivala se za Noć vještica 2024., ali čini se vjerojatnijim da će ipak stići negdje iduće godine, kako je dao naslutiti Casey Bloys, predsjedavajući za HBO i Max.

Welcome to Derry

Check Also

Sunny: prvi trailer za Appleovu crnohumornu SF triler seriju

Apple TV Plus objavio je prvi, intrigantan trailer za njihovu nadolazeću crnohumornu SF triler seriju …

Watchmen: prvi teaser trailer za animirani film od dva dijela

Sat otkucava! Warner Bros. Entertainment objavio je prvi teaser trailer za DC-jev dvodijelni animirani film …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics