Wednesday: Netflix je naručio igranu seriju s Burtonom kao redateljem!

Sada je i službeno, The Addams Family se vraća na televiziju, i to s Timom Burtonom za kormilom. Prvi puta smo o tome pisali u listopadu prošle godine kada se još nije znalo koja će mreža ili streaming platforma preuzeti projekt. Sada znamo da je upravo Netflix dao straight-to-series narudžbu za osam epizoda serije naslovljene Wednesday. Riječ je o igranoj seriji redatelja i izvršnog producenta Tima Burtona (Edward Scissorhands, Beetlejuice, Sweeney Todd, Batman). Showrunneri, scenaristi i izvršni producenti su Al Gough i Miles Millar (Smallville, Into the Badlands). Ostali izvršni producenti su Andrew Mittman (The Addams Family, Alphas), Kevin Miserocchi (Tee and Charles Addams Foundation), Kayla Alpert (Code Black, Up All Night), Jonathan Glickman (Addams Family 2) i Gail Berman (The Addams Family, Alphas).

Serija se opisuje kao nadnaravna misterija, koja u fokusu ima Wednesday Addams dok se nalazi na Nevermore Academy. Wednesday nastoji ovladati svojim nadnaravnim psihičkim sposobnostima koje se još razvijaju, osujećujući monstruozna ubojstva, koja teroriziraju lokalni grad, i rješiti nadnaravni misterij koji je upleo i njezine roditelje još prije 25 godina – sve dok navigira njenim novim i vrlo zamršenim odnosima u Nevermoreu.

Kombinacija Burtona i obitelji Adams je gotovo pa savršeni recept. Burtonova estetika i afinitet prema mračnim i jezivim temama je potpuno odgovarajuća za novo svojevrsno oživljavanje Adamsovih. Ovo nije ni prvi puta što se Burtona povezuje s kultnom Obitelj Addams. Još 2010. godine kada je projekt kao stop-motion film razvijao Illumination Entertainment, Burton je trebao biti redatelj. No nakon tri duge godine produkcijskog pakla prava su ponovno stavljena na bubanj, koja je tada osigurao MGM, i objavio prošlogodišnji animirani film The Addams Family, s animacijom koju je vodio londonski Cinesite. Zanimljivo je spomenuti da je Burton u jednom trenutku trebao predvoditi i film iz 1991. godine, ali je na kraju morao odustati radi konflikta u rasporedu snimanja za Batman Returns.

Wednesday

Check Also

Mrs. Davis: časna sestra bori se protiv umjetne inteligencije u novoj SF seriji Damona Linedlofa

Peacock je objavio puni službeni trailer za SF seriju Mrs. Davis. Serija istražuje svijet u …

Dead Ringers: prvi isječak iz Amazonovog reboota kultnog Cronenbergovog filma

Nakon prvih fotografija i vrlo kratkog teasera Amazon je objavio prvi isječak i novi poster …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics