Watchmen: sinopsis prve epizode je vani!

Mi bi rado podijelili s vama naše mišljenje o prvih šest epizoda HBO-ove serije Watchmen, ali ne smijemo do 15. listopada. No ono što možemo otkriti jest službeni sinopsis premijerne epizode (It’s Summer, and We’re Running Out of Ice) koji je upravo danas isplivao na površinu:

Smještena u Americi, u alternativnoj stvarnosti, gdje policija skriva lica iza maski, kako bi se zaštitili od terorističke organizacije, detektivka Angela Abar (Regina King) istražuje pokušaj ubojstava kolege policajca, uz pomoć svog prijatelja i šefa policije Judda Crawforda (Don Johnson). U međuvremenu, lord britanskog dvorca (Jeremy Irons) dobiva poklon od svojih odanih sluga… Scenarij potpisuje Damon Lindelof (Lost), a režiju Nicole Kassell (The Americans).

Ostale uloge tumače Louis Gossett Jr. (Hap and Leonard) kao Will Reeves, Tim Blake Nelson (Colossal) kao “Looking Glass”, Adelaide Clemens (Rectify) kao “Pirate Jenny”, Andrew Howard (Bates Motel) kao “Red Scare”, Frances Fisher (Masters of Sex) kao Jane Crawford, Jacob Ming-Trent (White Famous) kao “Panda”, Yahya Abdul-Mateen II (The Handmaid’s Tale) kao Cal Abar, Sara Vickers (The Crown) kao Erika Manson, Tom Mison (Sleepy Hollow) kao Marcos Maez, Jean Smart (Fargo) kao agentica Laurie Blake, Hong Chau (Homecoming) kao enigmatična dama Trieu i James Wolk kao senator Keane (Zoo, Tell Me a Story).

Iako to nigdje izričito ne piše, ali Jeremy Irons je očito Adrian Veidt aka Ozymandias, a to je jasno ako iz ničeg drugog onda sa službene “promo slike” podno članka. Smart isto tumači klasični lik iz Watchmena, Laurie Blake aka nekadašnju Silk Spectre, koja sada radi kao agentica za FBI.

Serija prihvaća nostalgiju istoimenog originalnog revolucionarnog stripa, dok pokušava probiti nove vlastite granice.

Distopijski svijet serije Watchmen na HBO stiže 20. listopada. Točnije, kod nas je premijera 21. listopada u 20:00 h na HBO-u. Tik-tak, samo što nije…

Quis custodiet ipsos custodes?

Watchmen

Watchmen

Check Also

Black Panther: Wakanda Forever – novi, epski trailer za Marvelov iščekivani nastavak

Marvel je danas objavio novi trailer i postere za iznimno očekivani nastavak Black Panthera kojeg …

Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities: trailer za Netflixovu antologijsku seriju!

Netflix je otkrio puni trailer i poster za antologijsku horor seriju Guillermo del Toro’s Cabinet …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics