Warrior of the Altaii, autora Roberta Jordana izlazi 08. listopada, a uskoro stiže i u prijevodu

Fanovi Roberta Jordana i njegovog književnog serijala The Wheel of Time će imati priliku pročitati autorov novi roman, i to već 08. listopada kada stiže Warrior of the Altaii u izdanju Tor Booksa. Domaćim fanovima će možda biti zanimljivije pročitati kako je prava na ovaj roman osigurala nakladnička kuća Hangar 7, zajedno s pravima za prijevod na serijal The Wheel of Time!

Detalji o tom svijetu su vrlo limitirani od kada je inicijalno objavljeno da će roman ugledati svijetlo dana. No sada je stigla prava poslastica i to vidu divne karte, ilustratorice Ellise Mitchell (The Wheel of Time, The First North Americans, Saga of Recluce). Karta će naravno biti objavljena u samom romanu.

Iako nije smještena u svijet The Wheel of Time, Warrior of the Altaii je fascinantno i propulzivno formativno djelo koje nudi obilje epskih tema koje će Jordan nastaviti razvijati u samom serijalu The Wheel of Time. Fanovi Jordanovog magnuma opusa će prepoznati Ellisin stil na karti svijeta Altaii, kao i na kartama gradova i ikonama poglavlja koje su prisutne i u The Wheel of Time i Warrior of the Altaii.

Harriet McDougal, Jordanova žena i urednica je svojedobno za roman izjavila:

“Warrior of the Altaii je bio prodan dva puta, ali niti jednom nije objavljen. Sve do sada.
Kada sam ovu zimu ponovo pročitala Warrior of the Altaii nakon duge pauze, bila sam fascinirana nagovještajem The Wheel of Time. Naići ćete na mnogo tragova onoga što dolazi. Jedan od očitijih je ime velikog planinskog lanca – ‘the Backbone of the World’. U In The Wheel of Time je – ‘Spine of the World’. Mislim da ćete se dobro zabavljati tražeći te tragove dok čitate ovaj novi Jordanov roman – fino vino koje je doseglo svoju savršenu zrelost.”

Warrior of the Altaii
Kliknite za uvećanje!

Warrior of the Altaii

Check Also

Dobitnici nagrade Britanskog društva za fantastiku 2022. (BFS)

U sklopu ovogodišnje konvencije FantasyCon, u nedjelju 17. listopada proglašeni su dobitnici nagrade Britanskog društva …

Dobitnici nagrade Hugo 2022.

Objavljeni su ovogodišnji dobitnici prestižne žanrovske nagrade Hugo, Lodestar Award za najbolju knjigu za mlade …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics