WarnerMedia je naručila seriju Dune: The Sisterhood

Ukoliko ste naš redoviti čitatelj sigurno već znate da Denis Villeneuve radi na novoj adaptaciji Dine za veliki ekran. Još 2016. Legendary Entertainment je ostvario gotovo nemoguće i otkupio prava na Dinu, SF klasik Franka Herberta. Svega nekoliko mjeseci kasnije Denis Villeneuve (Prisoners, Sicario, Arrival, Blade Runner 2049) je službeno najavljen kao redatelj nove filmske adaptacije, a nakon toga je krenulo sastavljanje vrlo impresivne liste glumačke ekipe koju čine Timothee Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Zendaya, Josh Brolin, Javier Bardem, Jason Momoa, Stellen Skarsgard i Charlotte Rampling.

No stvar neće stati na velikim ekranima, jer sada je poznato da Legendary Television već radi na spin-off seriji Dune: The Sisterhood, čiji će pilot također režirati Denis Villeneuve. Serija se radi za novi streaming servis kuće WarnerMedia, što je čini trećom službenom narudžbom za tu platformu. Jon Spaights (Dune, Prometheus, Doctor Strange) će pisati scenarij za seriju. Villeneuve i Spaihts su i izvršni producenti producenti zajedno s Brianom Herbertom, Byronom Merrittom i Kim Herbert. Kevin J. Anderson, koji je koautor novih romana Dine zajedno s Brianom Herbertom ima funkciju koproducenta.

Dune: The Sisterhood će pratiti misteriozni red žena poznatih kao Bene Gesserit. S obzirom na njihove sposobnosti ovladavanja tijelom i umom, Bene Gesserit vješto tkaju kroz feudalnu politiku i intrige Imperija, provodeći vlastite planove koji će ih naposljetku dovesti do enigmatičnog planeta Arrakis – poznatog svojim stanovnicima kao Dina. “Red Bene Gesserit mi je oduvijek bio fascinantan”, izjavio je Villeneuve u priopćenju. “Fokusirajući seriju oko tog moćnog reda žena činilo se ne samo relevantnim i inspirirajućim, već i dinamičnim okruženjem za TV seriju.”

Legendary ima ambiciozne planove proširenja franšize na razne platforme, gdje film Dina koji stiže 20. studenog 2020. i serija Dune: The Sisterhood tek čine početak čitave priče u kojoj nas očekuju stripovi, video igre i razni digitalni sadržaji.

Dune: The Sisterhood

Check Also

Trailer za jezivi Lovecraftovski film The Beach House

Ponekad zabava na suncu može krenuti u vrlo krivom smjeru. Koliko to točno krivo može …

Trailer za australski fantasy film The Legend of the Five

FilmInk je nedavno predstavio službeni trailer za australski obiteljski fantasy film The Legend of the …

Web Statistics