WandaVision: zavirite iza zastora ovog neobičnog Marvelovog miksa

Marvel će uskoro lansirati svoju prvu Disney Plus TV seriju, fokusiranu na Wandu Maximoff i Visiona, koji žive u čudnom svijetu domaćeg blaženstva nadahnutog sitcomom. EW je netom objavio neke nove detalje, ali i galeriju fotografija koje podcrtavaju poseban stil serije WandaVision. Fotke su iz prve epizode, a kad smo već kod prve epizode važno je istaknuti da je ona snimana pred “živom publikom”. I Paul Bettany i Elizabeth Olsen priznali su da su inicijalno bili vrlo nervozni zbog toga što su morali uvježbavati svoje ulaze i izlaze s ekipom za specijalne efekte koji su pak bili rađeni na old school način.

WandaVision crpi inspiraciju iz klasičnih sitcoma iz prošlosti, a kako bi prikazali Wandine telekinetičke moći, ekipa serije je koristila žice i stare trikove s kamerama, slične onima koji su se koristili u serijama poput Bewitched i I Dream of Jeannie. “Serija je ljubavno pismo zlatnom dobu televizije ” – izjavio je glavni scenarist i showrunner Jac Schaeffer. “Odajemo priznanje i počast svim tim fantastičnim serijama i ljudima koji su došli prije nas, [ali] isto tako pokušavamo zakoračiti u novi teritorij.” Detalji radnje se i dalje uglavnom drže u tajnosti, no znamo da se radnja odigrava nakon događaja filma Avengers: Endgame unatoč tome što je Vision naizgled umro u Infinity Waru. Međutim, u WandaVisionu je svima omiljeni ljubičasti android naočigled živ i zdrav – a Maximoff-Vision kućanstvo uskoro će se možda dobiti i prinovu!?

Kako je svakom sitcomu potreban dosadni iliti naporni susjed aka zabadalo, ni WandaVision nije iznimka i zato ima Agnes koju tumači Kathryn Hahn. “Oduvijek sam voljela taj dah ljudske magije koji imaju” – izjavila je Hahn o Marvelovom svemiru. “Nije da nikada nisam učinila nešto slično, ali pogotovo otkako sam postala mama, uvijek su me zanimali ti udari adrenalina i humanosti.”

“Imali su dugu i nježnu ljubavnu vezu, zar ne?” – izjavio je Bettany za romansu Wande i Visiona. “To je prilično neobična veza. Ona je vještica, on je robot. Ili umjetna osoba, ili što već preferite kao naziv.”

Serija započinje kao crno-bijela, nadahnuta sitcomima iz 50-ih i 60-ih poput I Love Lucy i The Dick Van Dyke Show, ali također vuče inspiraciju i iz procvata humorističnog žanra 80-ih i 90-ih (što ovdje dokazuje Hahnove grijalice za noge iz 80-ih).

A tu je i Monica Rambeau kao Teyonah Parris. Fanovi su Monicu već upoznali kao mladu djevojku u Kapetanici Marvel. I premda Marvel sav info o liku i dalje drži u tajnosti, te kako se odrasla Monica uopće uklapa u WandaVision, lik u stripovima ima dugu, herojsku povijest. Bila je prva žena Afroamerikanka Osvetnica, i često se borila rame uz rame s Wandom i Visionom.

WandaVision
Elizabeth Olsen kao Wanda Maximoff i Paul Bettany kao Vision.
WandaVision
Paul Bettany kao Vision i Elizabeth Olsen kao Wanda Maximoff.
WandaVision
Paul Bettany kao Vision i Elizabeth Olsen kao Wanda Maximoff.
WandaVision
Kathryn Hahn kao Agnes, Elizabeth Olsen kao Wanda Maximoff i Paul Bettany kao Vision.
WandaVision
Paul Bettany kao Vision i Elizabeth Olsen kao Wanda Maximoff.
WandaVision
Elizabeth Olsen kao Wanda Maximoff.
WandaVision
Kathryn Hahn kao Agnes.
WandaVision
Teyonah Parris kao Monica Rambeau.

Check Also

Prvi trailer za animirani film Luca obećava nezaboravnu avanturu!

Disney i Pixar netom su objavili prvi službeni trailer za novu obiteljsku animiranu avanturu Luca …

Prvi, eksplozivni teaser za Snyderov film Army of the Dead!

Netflix je konačno objavio prvi službeni teaser trailer za Army of the Dead, najnoviji film …

Web Statistics