Vincent D’Onofrio u borbi protiv izvanzemaljaca, u filmskoj adaptaciji priče Night of the Cooters

George R. R. Martin posljednjih se godina bavi sa svim i svačim, samo ne s onim što bi doista trebao dovršiti prije nego bude prekasno. No, to ne znači da nećemo pisati i o tim njegovim ostalim projektima. Kratki SF film Night of the Cooters prošao nam je ispod radara kada se još radilo na njemu, pa sada pokušavamo ispraviti tu omašku. Projekt je kombinacija igranog filma i kompjuterske grafike s netipičnom estetikom koja potpomaže onozemaljski ton izvornog materijala. Riječ je o adaptaciji istoimene kratke priče Howarda Waldropa iz 1987. godine koja je 1988. bila nominirana za prestižnu žanrovsku nagradu Hugo. Film je producirao Trioscope (The Liberator), Lumenscapes i Fevre River Packet Company. George R. R. Martin je jedan od izvršnih producenata, dok je redatelj Vincent D’Onofrio, koji je odigrao i jednu od glavnih uloga kao šerif Lindley. Scenarij je napisao Joe Lansdale (Bubba Ho-Tep; Love, Death & Robots), a za glazbenu podlogu se pobrinuo Ramin Djwadi (Game of Thrones).

Ostale uloge u filmu tumačili su Hopper Penn (Signs of Love), Harrison Page (Better Things), Luce Raines (The Marksman), Elias Gallegos (The Marksman), Cristin McCleary (Westworld), Martin Sensmeier (Westworld), Jazzy Kim O’Brien (The Creepers) i Darius Eteeyun (Rutherford Falls).

Radnja se odvija oko stanovnika malog grada Pachuco u Texasu 1800-ih, koji su se okupili oko jednog cilja, preživljavanja protiv nepoželjnih posjetitelja “odozgo”. Pridružite se građanima na njihovom putovanju kako biste otkrili što se dovraga događa u velikoj rupi na rubu grada.

Film je zadnji put bio prikazan na Atlanta Film Festivalu u travnju, koji su pohodili Martin i D’Onofrio, te je prema Martinovim riječima primljen jako dobro. Na žalost film još nije dostupan on-line, ali smo u bespućima interneta naišli na par osvrta koji su vrlo pozitivni. Film je prošle godine, na LA Shorts International Film Festivalu odnio nagradu za najbolje SF ostvarenje.

Kratku priču na engleskom po kojoj je i nastao film, možete pročitati ovdje.

Night of the Cooters

Check Also

Sunny: prvi trailer za Appleovu crnohumornu SF triler seriju

Apple TV Plus objavio je prvi, intrigantan trailer za njihovu nadolazeću crnohumornu SF triler seriju …

Watchmen: prvi teaser trailer za animirani film od dva dijela

Sat otkucava! Warner Bros. Entertainment objavio je prvi teaser trailer za DC-jev dvodijelni animirani film …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics