Vatra i krv se vraća na HBO, s House Of The Dragon

Jučer je bio čudan dan za fanove Igre prijestolja. Prvo su stigle šokantne vijesti da tvorci ove megapopularne fantasy serije, David Benioff i D. B. Weiss više ne rade na Star Wars trilogiji, a potom je uslijedila objava HBO-a o otkazivanju prikvela „Bloodmoonshowrunnerice Jane Goldman. Čini se da zvjezdana moć Naomi Watts nije uvjerila čelnike studija da je snimljeni pilot dovoljni razlog za daljnje investiranje u priču o Dugoj noći, i mitsko doba Westerosa.

Iako je ova objava neke razočarala, to ne znači da je HBO gotov sa svijetom Westerosa i Essosa. Upravo suprotno, jer samo nekoliko sati nakon vijesti o ukidanju jednog prikvela, šef HBO-a Casey Bloys objavio je da je studio odobrio drugi. House of the Dragon je prikvel fokusiran na kuću Targaryen, točnije na početke Kuće Zmajeva. Temeljen na izvornom materijalu Georgea R. R. Martina „Vatra i krv“, „House of the Dragon“ prikazat će uspon (ali i pad) Kuće Targaryen, od dolaska Aegona Osvajača na kontinent Westeros pa do Plesa zmajeva, građanskog, iliti obiteljskog rata, koji je naposljetku završio smrću većine zmajeva, i pripremio teren za Ludog kralja i pobunu Roberta Baratheona.

Za razliku od nesretnog „Bloodmoona“, HBO je unaprijed odobrio svih 10 epizoda prve sezone. Tvorci serije su George R. R. Martin i Ryan Condal (Colony). Condal je ujedno i scenarist te showrunner zajedno s Miguelom Sapochnikom, jednim od najboljih režisera „Igre prijestolja“ koji je režirao neke od najzahtjevnijih epizoda poput „Hardhome“ i „Battle of the Bastards“. Sapochnikova ekspertiza u stvaranju spektakularnih scena trebala bi uvelike pridonijeti u prikazu Aegonova krvavog osvajanja Westerosa, budući da je on zadužen ne samo za režiju pilota, već i za kasnije epizode. Izvršni producenti su Condal, Sapochnik te Martin i Vince Gerardis (Igra prijestolja). Originalno je projekt zamislio Bryan Cogman, scenarist i producent serije Igra prijestolja.

Ne zaboravimo, u ovom razdoblju, 300 godina prije događaja „Igre prijestolja“, Targaryeni su u posjedu gigantskih zmajeva, većih i od trojice koji su Daenerys doveli do koraka na Željezno prijestolje. „Igra prijestolja“ pomakla je granice tv formata, i uvela nas u prestižnu tv eru, tako da za sada nema razloga da ne budemo uzbuđeni.

Da HBO od “House of the Dragon” očekuje mnogo vidi se ne samo u izravnoj narudžbi cijele sezone, već i u najavi pokretanja vlastitog streaming servisa – HBO Max – koji kreće s radom u svibnju 2020. To znači da ćemo uspon kuće Targaryen vjerojatno imati priliku vidjeti godinu kasnije.

House of the Dragon

Check Also

Star Trek: Starfleet Academy, službeno je najavljena nova igrana serija!

Nema dugo da smo pisali o tome kako je Strange New Worlds u tom trenutku …

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics