Van Helsing: stiže nam novi film kojeg će režirati Julius Avery

U svakom slučaju 2020. je puna iznenađenja. I iako su ona uglavnom bila neugodna, stiže jedno koje valjda spada u pozitivno. Dakle, Universal Pictures je najavio novi film Van Helsing. I ne samo to, znamo i tko bi trebao režirati – Julius Avery (Overlord). Producenti su James Wan i Michael Clear, dok je izvršni producent Judson Scott. Avery će također korigirati scenarij kojeg je inicijalno napisao Eric Pearson (Godzilla vs. Kong, Black Widow, Thor: Ragnarok).

Detalji radnje još nisu otkriveni, ali film će biti smješten u svijet poznatog lovca na čudovišta. Navodno se projekt razvija kao originalni horor/triler, što predstavlja ugodnu i poznatu zonu za Averyja s obzirom na ton Overlorda. Za sada još ne znamo kako će se točno Van Helsing koristiti kao lik – koji se prvi put pojavio u romanu Drakula Brama Strokera. Universal je 2004. pokušao pokrenuti franšizu s Hughom Jackmanom koji je tumačio titularnu ulogu, ali film je drastično podbacio kako kod kritike, tako i na kino blagajnama (na budžet od 160 jedva je vratio 120 milijuna dolara) te franšiza koju je studio želio nije zaživjela. No Universal ga je uvijek smatrao jednim od glavnih prioriteta u njihovoj knjižnici filmova o čudovištima.

Universal je i dalje posvećen stvaranju uvjerljivih projekata baziranih na likovima njihove velike knjižnice o čudovištima. Umjesto da pošto poto gura naprijed s početnom idejom međusobno povezanog svemira, studio se zaustavio nakon jako lošeg starta s filmom Mumija iz 2017. godine. Sada nakon što je studio učinio procjenu te nadajmo se uočio sve barem najbitnije pogreške, njihov “čudovišni svemir” ide dalje u drugačijem obliku. Ono što Averyja čini vrlo intrigantnim za ovaj projekt jest to što su iz studija najavili kako su otvoreni za sve zahvate/promjene kada su u pitanju njihova čudovišta, uključujući i to kakvu klasifikaciju nosi film, oko koje inače nisu bili popustljivi. Nakon uspjeha Nevidljivog čovjeka, koji je nosio oznaku R iliti [Restricted], čini se da je i ta opcija na stolu za novi film o Van Helsingu.

Check Also

Harry Potter: čini se da je HBO Max u ranoj fazi razvoja tv serije!

Kako ekskluzivno prenosi THR, čini se da HBO Max ima u planu Harry Potter igranu …

Godzilla vs. Kong: trailer postavlja dva titana jednog protiv drugoga!

Warner Bros. Pictures i Legendary su konačno objavili prvi trailer za Godzilla vs. Kong, nastavak …

Web Statistics