Van Helsing: stiže nam novi film kojeg će režirati Julius Avery

U svakom slučaju 2020. je puna iznenađenja. I iako su ona uglavnom bila neugodna, stiže jedno koje valjda spada u pozitivno. Dakle, Universal Pictures je najavio novi film Van Helsing. I ne samo to, znamo i tko bi trebao režirati – Julius Avery (Overlord). Producenti su James Wan i Michael Clear, dok je izvršni producent Judson Scott. Avery će također korigirati scenarij kojeg je inicijalno napisao Eric Pearson (Godzilla vs. Kong, Black Widow, Thor: Ragnarok).

Detalji radnje još nisu otkriveni, ali film će biti smješten u svijet poznatog lovca na čudovišta. Navodno se projekt razvija kao originalni horor/triler, što predstavlja ugodnu i poznatu zonu za Averyja s obzirom na ton Overlorda. Za sada još ne znamo kako će se točno Van Helsing koristiti kao lik – koji se prvi put pojavio u romanu Drakula Brama Strokera. Universal je 2004. pokušao pokrenuti franšizu s Hughom Jackmanom koji je tumačio titularnu ulogu, ali film je drastično podbacio kako kod kritike, tako i na kino blagajnama (na budžet od 160 jedva je vratio 120 milijuna dolara) te franšiza koju je studio želio nije zaživjela. No Universal ga je uvijek smatrao jednim od glavnih prioriteta u njihovoj knjižnici filmova o čudovištima.

Universal je i dalje posvećen stvaranju uvjerljivih projekata baziranih na likovima njihove velike knjižnice o čudovištima. Umjesto da pošto poto gura naprijed s početnom idejom međusobno povezanog svemira, studio se zaustavio nakon jako lošeg starta s filmom Mumija iz 2017. godine. Sada nakon što je studio učinio procjenu te nadajmo se uočio sve barem najbitnije pogreške, njihov “čudovišni svemir” ide dalje u drugačijem obliku. Ono što Averyja čini vrlo intrigantnim za ovaj projekt jest to što su iz studija najavili kako su otvoreni za sve zahvate/promjene kada su u pitanju njihova čudovišta, uključujući i to kakvu klasifikaciju nosi film, oko koje inače nisu bili popustljivi. Nakon uspjeha Nevidljivog čovjeka, koji je nosio oznaku R iliti [Restricted], čini se da je i ta opcija na stolu za novi film o Van Helsingu.

Check Also

Shadow and Bone: teaser za 2. sezonu Netflixove fantasy serije!

U sklopu globalnog fanovskog eventa Tudum Netflix je između ostalog objavio teaser za drugu sezonu …

HBO razvija seriju Scanners smještenu u svijet Cronebergovog kultnog filma!

HBO razvija seriju Scanners, prema istoimenom kultnom filmu iz 1981. godine redatelja Davida Cronenberga. Glavni …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics