Vampirske kronike Anne Rice su pronašle svoj dom na mreži Hulu

Nakon dvije godine razvijanja TV serija Vampirske kronike (Vampire Chronicles) je konačno pronašla svoj dom. U vrlo velikoj konkurenciji Hulu se uspio izboriti za seriju. Za sve vas koji su to eventualno propustili ponovit ćemo da je Bryan Fuller napustio i ovaj projekt. Nakon što je početkom godine preuzeo ulogu showrunnera, nedugo zatim je odlučio da ne želi gaziti po prstima Anne Rice i njezinog sina Christophera Ricea koji potpisuju scenarij i ujedno imaju funkciju izvršnih producenata. Za sada se još uvijek traži zamjena za Fullera koji je u zadnje vrijeme napustio popriličan broj projekata, od Star Trek: Discoveryja, preko serije American Gods do Amazing Stories.

Anne i Christopher Rice seriju produciraju zajedno s Davidom Kanterom i Steveom Golinom iz Anonymous Contenta i Paramount Televisionom.

Paramount Television i Anonymous Content su još u travnju 2017. otkupili opciju za prava od 11 knjiga iz serijala Vampirske kronike, autorice Anne Rice. Prodano je više od 100 milijuna primjeraka knjiga iz serijala, koji je započeo 1976. godine s prvim romanom Intervju s vampirom, gdje je središnji lik Lestat de Lioncourt, dobrostojeći Francuz iz 18. stoljeća koji postaje vampir. Prva knjiga iz serijala Intervju s vampirom adaptirana je za filmsko platno 1994. godine, a glavne uloge su tumačili Tom Cruise i Brad Pitt. Treći nastavak serije pod naslovom Kraljica prokletih također je imao svoju ekranizaciju, iako manje uspješnu, 2002. godine.

Serijal romana Anne Rice odigrao je važnu ulogu u ovom žanru, te je unio mnoge novosti koje su na temelju originalnog spisateljskog pristupa autorice postavile nove standarde u svijetu vampira. Vampirske kronike su status kultnog i nezaobilaznog štiva o vampirima stekle još sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća. Bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati cijela ova priča nakon tridesetak godina, imajući na umu tehnološki napredak i mogućnosti koje moderna televizijska industrija nudi.

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics