Vampirske kronike Anne Rice su pronašle svoj dom na mreži Hulu

Nakon dvije godine razvijanja TV serija Vampirske kronike (Vampire Chronicles) je konačno pronašla svoj dom. U vrlo velikoj konkurenciji Hulu se uspio izboriti za seriju. Za sve vas koji su to eventualno propustili ponovit ćemo da je Bryan Fuller napustio i ovaj projekt. Nakon što je početkom godine preuzeo ulogu showrunnera, nedugo zatim je odlučio da ne želi gaziti po prstima Anne Rice i njezinog sina Christophera Ricea koji potpisuju scenarij i ujedno imaju funkciju izvršnih producenata. Za sada se još uvijek traži zamjena za Fullera koji je u zadnje vrijeme napustio popriličan broj projekata, od Star Trek: Discoveryja, preko serije American Gods do Amazing Stories.

Anne i Christopher Rice seriju produciraju zajedno s Davidom Kanterom i Steveom Golinom iz Anonymous Contenta i Paramount Televisionom.

Paramount Television i Anonymous Content su još u travnju 2017. otkupili opciju za prava od 11 knjiga iz serijala Vampirske kronike, autorice Anne Rice. Prodano je više od 100 milijuna primjeraka knjiga iz serijala, koji je započeo 1976. godine s prvim romanom Intervju s vampirom, gdje je središnji lik Lestat de Lioncourt, dobrostojeći Francuz iz 18. stoljeća koji postaje vampir. Prva knjiga iz serijala Intervju s vampirom adaptirana je za filmsko platno 1994. godine, a glavne uloge su tumačili Tom Cruise i Brad Pitt. Treći nastavak serije pod naslovom Kraljica prokletih također je imao svoju ekranizaciju, iako manje uspješnu, 2002. godine.

Serijal romana Anne Rice odigrao je važnu ulogu u ovom žanru, te je unio mnoge novosti koje su na temelju originalnog spisateljskog pristupa autorice postavile nove standarde u svijetu vampira. Vampirske kronike su status kultnog i nezaobilaznog štiva o vampirima stekle još sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća. Bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati cijela ova priča nakon tridesetak godina, imajući na umu tehnološki napredak i mogućnosti koje moderna televizijska industrija nudi.

Check Also

Trailer za australski fantasy film The Legend of the Five

FilmInk je nedavno predstavio službeni trailer za australski obiteljski fantasy film The Legend of the …

Amazon razvija Fallout seriju s tvorcima Westworlda!

Fallout će kao posljednja u nizu popularnih franšiza video igara doživjeti prelazak na male ekrane! …

Web Statistics