V-Wars: sve što znamo o novoj Netflixovoj adaptaciji

Vampiri imaju dominantno mjesto u našoj pop kulturi još od kada je objavljen roman Dracula Brama Stokera. S brojnim romanima, zbirkama, pričama, stripovima, filmovima i serijama teško da će vam brzo ponestati materijala za uživanje. Da to razdoblje traje još duže pobrinuo se Netflix koji radi na novoj seriji V-Wars, temeljenoj na istoimenom popularnom strip serijalu.

Dakle, V-Wars je originalna Netflixova produkcija, koja je bazirana na stripu Jonathana Maberryja. Tvorci serije su William Laurin i Glenn Davis, koji su ujedno i dvoje od ukupno četiri scenarista na projektu. Sam Jonathan Maberry se također kreditira kao scenarist, ali samo za fazu predrazvoja. Režiseri su Brad Turner, T.J. Scott i Ian Somerhalder.

Nakon što misteriozna bolest transformira ljude u vampire, dr. Luther Swann je sada u sukobu sa svojim najboljim prijateljem, koji je postao moćni vođa vampira. Serija će se baviti prvim vampirskim ratom, od divljih ubojstava tek postalih vampira, preko ozbiljnih sukoba između vampirskih terorističkih ćelija, ali i mirnim frakcijama u sredini.

Glavne uloge tumače Ian Somerhalder (The Vampire Diaries) kao doktor Luther Swann, Adrian Holmes (Elysium) kao Michael Fayne, Jacky Lai (The Flash) kao Kaylee Vo, Peter Outerbridge (Lucky Number Slevin) kao Calix Niklos, Laura Vandervoort (Supergirl) kao Mila Dubov, Kyle Breitkopf (The Whispers) kao Dez, Kimberly-Sue Murray (Crimson Peak) kao Danika Dubov, Sydney Meyer (Shadowhunters) kao Ava O’Malley.

Snimanje serije, odnosno prve sezone je završeno još u listopadu 2018. godine, stoga ne bi bilo čudno da je postprodukcija na samom kraju. Za sada nije poznato kada točno seriju možemo očekivati na Netflixu, ali kako je listing već napravljen očekujemo da će to biti uskoro ove godine. Prva sezona se sastoji od ukupno deset epizoda u trajanju od 50-60 minuta.

Zanimljivo je kako do sada nikakvi promo materijali za seriju nisu izašli, nema banera, postera, službenih fotografija niti trailera. Osim ako ne brojimo jednu jedinu fotku iz 2018. koju je objavio sam Ian Somerhalder, njega u kostimu dr. Luthera Swanna.

V-Wars

Check Also

Megalopolis: prvi, podijeljeni dojmovi o filmu!

Od premijere Megalopolisa koja se održala prije par dana u sklopu Filmskog festivala u Cannesu …

Prvi teaser trailer za Maxovu seriju Dune: Prophecy!

Warner Bros. i Max objavili su prvi službeni teaser trailer za spin-off seriju Dune: Prophecy, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics