Uvodnu scenu filma Justice League napisao je i režirao Joss Whedon

Negdje sam pročitala da je jednom od kritičara uvodna akcijska scena u filmu Justice League bila fantastična, da je praktički vrištala Zack Snyder, samo da bi se ispostavilo da njega u toj jednadžbi nije bilo ni u tragovima. Meni je scena također bila prilično zadovoljavajući uvod te sam se čak usudila na trenutak ponadati da je Joss možda i uspio spasiti stvar. Poštujem tuđa mišljenja, ne moraju nam se dopadati iste stvari, ali moram priznati da mi je iznimno teško slušati ove vapaje za cutom Zacka Snydera. Istina Justice League nije u konačnici ispao dobar film, ali u kojem svemiru bi čista Snyderova vizija ispala bolja? No vratimo se na uvodnu scenu, koju je napisao i režirao Joss Whedon. Doduše scena je originalno zamišljena da bude u balansu između komedije i akcije, ali Warner Bros. je odlučio da to nije dobar recept i scena je reeditirana.

Holt McCallany koji tumači negativca iz uvodne špice izjavio je kako je njemu originalna uvodna scena bila izvrsna, te je bio razočaran što su je odlučili izmjeniti. Otkrio je i da ga je po povratku kući nakon snimanja dočekala boca njegovog najdražeg šampanjca uz poruku “Za izgubljene bitke. Zahvalan. Joss”.

Nemojte me krivo shvatiti, scena je dobra čak i ovako, ali razlog radi kojeg ovo pišem je čisto da ako postoji netko kome nije jasno, filmove već odavna ne rade redatelji, oni više sufliraju, većina ih zna kako složiti kadar, neki su regularni umjetnici u tome, no loši scenarij i petljanje studija, pogotovo u velikim projektima su neminovni, i to obično završi u najmanju ruku neuspjelim proizvodom ili pak katastrofom. Meni čak Justice League nije ispao grozan, povremeno bi iskočio izvrstan moment, a bilo je i zaista dobrih fora, šteta je što bi njih najčešće popratili s nečim toliko krivim i nepojmljivim da konačan miks ostavlja gorak okus. Sudeći po brojkama gledanosti puno ljudi je diglo ruke od DC-jevog filmskog svemira. Premijera Justice League je značajno slabija od drugih DC filmova, uključujući Suicide Squad, Man of Steel i Batman v Superman.

Što vi mislite o uvodnoj sceni? Da li vas je uopće briga s obzirom kako je ispao film? Možda vam je više zanimljiva odjavna scena, i najava nove lige?

Check Also

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics